Blu-ray Disc Association - technické specifikace dokončeny

11. 1. 2006 13:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Blu-ray Disc Association dnes oznámila, že byly dokončeny technické specifikace pro nový formát optických disků Blu-ray a je připraven prodej licencí pro média BD-ROM, BD-RE a BD-R. Dokončení těchto technických podmínek umožní poskytovatelům obsahu a výrobcům začít s výrobou produktů využívajících technologii Blu-ray Disc pro celou řadu aplikací.

Společnost Blu-ray Disc Association schválila tyto podmínky 2. ledna 2006. Specifikace pro licence na BD-R a BD-RE 2.0 začaly 26. prosince 2005. Dva typy podmínek byly schváleny pro formát Blu-ray Disc s jednoduchou (single-25GB) a dvojitou (dual- 50GB) vrstvou.

"Jsme velmi rádi, že se nám podařilo učinit tento krok, který je velmi důležitý pro vývoj formátu Blu-ray Disc," řekl Victor Matsuda, předseda představenstva a výboru společnosti Blu-ray Disc Association Promotions Committee. "Dokončení technické specifikace představuje významný přelom v zavedení tohoto optického média nové generace. Výrobci tak budou mít k dispozici všechny potřebné informace, aby mohli začít s výrobou už na jaře tohoto roku."

Zákazníci mohou očekávat, že disky formátu Blu-ray discs se objeví na trhu již během několika příštích měsíců.

Zájemci o licenci na technologii Blu-ray Disc by měli kontaktovat oddělení Blu-ray Disc License Agent (E - mail :agent@blu-raydisc.info nebo fax: +81-3-5769 5727) a splnit požadované podmínky. Společnosti, které mají zájem o vývoj, výrobu a prodej výrobků s technologií Blu-ray Disc musí podepsat licenční smlouvu, která upřesňuje technické podmínky pro tento formát.

O technologii Blu-ray Disc
Technologie Blu-ray Disc představuje formát optických disků nové generace pro záznam videa s vysokým rozlišením a velkokapacitní softwarové aplikace. Formát Blu-ray Disc single s jednoduchou vrstvou pojme až 25 GB informací a formát Blu-ray Disc dual s dvojitou vrstvou až 50 GB.

O společnosti Blu-ray Disc Association
Společnost Blu-ray Disc Association (BDA) se zabývá propagací a dalším vývojem technologie Blu-ray Disc - optických disků nové generace pro záznam filmů, her, fotografií a dalších digitálních dat s vysokým rozlišením. Společnost BDA má více než 170 členů. Mezi členy správní rady patří společnosti Apple; Dell Inc.; Hewlett Packard Company; Hitachi, Ltd.; LG Electronics Inc.; Mitsubishi Electric Corporation; Panasonic (Matsushita Electric); Pioneer Corporation; Royal Philips Electronics; Samsung Electronics Co., Ltd.; Sharp Corporation; Sony Corporation; TDK Corporation; Thomson; Twentieth Century Fox; Walt Disney Pictures and Television; Warner Bros. Entertainment.

Tiskové zprávy

Diskuse