NETGEAR a Skype - první mobilní telefon pro WiFi na světě

11. 1. 2006 14:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Na výstavě spotřební elektroniky CES (Consumer Electronics Show) zmíněné společnosti představí první bezdrátový mobilní telefon pro Skype.

NETGEAR a Skype - první mobilní telefon pro WiFi na světě

Společnosti NETGEAR, světový dodavatel technologicky vyspělých značkových síťových produktů, a Skype, globální internetová telekomunikační společnost, dnes oznámily, že pracují na řadě zcela nových přístrojů, včetně prvního bezdrátového mobilního telefonu na světě a směrovače, vybaveného k optimalizaci služby Skype.

WiFi telefon společnosti NETGEAR přináší uživatelům služby Skype skutečnou možnost mobilní internetové telefonie. Na rozdíl od jiných zařízení, která je nutné připojit k PC, WiFi Skype telefon funguje v místě připojení uživatele Skype k bezdrátovému internetovému přístupovému bodu, ať už je to v domácnosti, v kanceláři, v internetové kavárně, na otevřených veřejných hotspotech nebo v dosahu jakéhokoliv obecného bezdrátového přístupového bodu s otevřeným přístupem, kdekoliv na celém světe. Princip služby Skype zůstává stejný, takže uživatelé mohou zdarma telefonovat, vytvářet konferenční hovory a chatovat s tuzemskými i mezinárodními uživateli služby Skype a za malý poplatek se mohou spojit i s osobami, které Skype nepoužívají. Toto zařízení eliminuje potřebu klasických nebo USB sluchátek připojených k laptopu nebo PC.

Říjnová zpráva společnosti Jupiter Research předpovídá, že do roku 2010 bude 20,4 milionů domácností ve Spojených státech uživateli některého z druhů telefonních služeb, využívající širokopásmového internetu. Společnost In-Stat zase tvrdí, že široké zavedení internetového telefonování v obchodní a spotřebitelské sféře závisí na dostupnosti kompatibilních bezdrátových telefonů (zpráva ze srpna 2005).

Zařízení společnosti NETGEAR bude kombinovat nejlepší vlastnosti internetového telefonování a bezdrátových sítí. Telefon společnosti NETGEAR je vybaven softwarem služby Skype a bez jakéhokoliv nastavení je připraven pro použití v bezdrátové sítí. Jediné, co musí uživatelé po zapnutí telefonu udělat, je vložit uživatelské jméno a heslo služby Skype. Software společnosti Skype nahraje uživatelův seznam kontaktů, zobrazí stav spojení na displeji telefonu a umožní zdarma kontaktovat kteréhokoli uživatele služby Skype. Telefon také dovolí kontaktovat osoby, které nepoužívají Skype, pomocí funkce SkypeOut. Více informací o WiFi Skype telefonu společnosti NETGEAR včetně ceny a dostupnosti bude uvolněno během prvního čtvrtletí roku 2006.

Kromě WiFi Skype telefonu, společnosti NETGEAR a Skype také oznámili, že bezdrátový směrovač NETGEAR RangeMax (WPN824) s inteligentní MIMO technologií, který na sympoziu CES 2006 získal cenu za moderní design (Innovations Design and Engineering Award) a který je nejprodávanější MIMO-G produkt, bude vybaven a přizpůsoben pro službu Skype. Přizpůsobení měnícím se podmínkám v bezdrátové komunikaci je v případě technologie RangeMax společnosti NETGEAR unikátní. Směrovače RangeMax se dynamicky vyhýbají rušení od sousedících bezdrátových sítí a eliminují nepokrytá místa tak, aby udržely nejspolehlivější, vysoce výkonné síťové spojení s dlouhým dosahem, což je činí ideálními pro podporu aplikací, jako je právě Skype.

Tiskové zprávy

Diskuse