Zhone Technologies - VDSL2 10x rychlejší než ADSL

11. 1. 2006 15:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Americká společnost Zhone Technologies vyvinula nová koncová zařízení a novou síťovou kartu pro vysokorychlostní internet odpovídající nejnovějšímu širokopásmovému standardu, který pro vysokorychlostní internet přidělila Mezinárodní telekomunikační unie ITU. Standard VDSL2 představuje desetinásobné zvýšení výkonu ADSL.

Zhone Technologies, jejíž produkty v České republice distribuuje pražská společnost Gesto Communications, je považovaná za nejlepšího světového dodavatele řešení pro sítě na přenos hlasu, dat a videa. Její VDSL2 koncová zařízení pro zákazníky a síťová karta Next-Generation Broadband Loop Carrier představují výrazné rozšíření možností rychlých přenosů hlasových, datových a video služeb přes již existující měděné kabelové rozvody.

Nárůst zájmu o digitální přípojky (DSL, Digital Subscriber Line) vyvolává tlak na výrobce čipů, aby usilovali o rychlejší hardware. Technologie Zhone pro superrychlé VDSL umožňuje překročit rychlost 100 Mbit/s, přičemž k tomu potřebuje jen jeden měděný pár.

Zhone vyvinula nové čipsety, které umožní rozvoj technologie VDSL2. Nasazení jejích zařízení výrazně zvyšuje rychlost přenosu a prodlužuje jeho dosah, aniž by se to negativně projevovalo na ceně celkového řešení. Její přístroje navíc jsou nenáročné na energii.

Poskytovatelé služeb i jejich zákazníci by na této moderní technologii měli ocenit nejen rychlost a kvalitu přenosu, ale také příležitost využívat najednou televizní, internetové a telefonické služby prostřednictvím jedné zásuvky za celkově nižší cenu. Navíc nyní bude možné tyto služby společně nabízet v celé telekomunikační síti, zatímco doposud byly vázané na optické a hybridní opticko/koaxiální sítě.

Společnost Zhone Technologies navrhuje a vyrábí zařízení pro provozovatele sítí a telekomunikačních služeb na celém světě. V její nabídce jsou různá zařízení pro přenos hlasu, dat, videa a zábavních služeb, pro internetovou telefonii a podobně. V České republice se osvědčuje například její systém Multi-Access Line Concentrator (MALC - Koncentrace vícečetného přístupu k telefonní lince), který si pro rozšíření své nabídky vysokorychlostních přenosů po internetu vybraly České radiokomunikace.

Produkty Zhone v České republice distribuuje společnost Gesto Communications. Českým zákazníkům nabízí ucelená telekomunikační řešení Zhone, která umožňují přenášet hlas, video a data v různých prostředích.

Tiskové zprávy

Diskuse