1. rozsáhlé komplexní WiMAX řešení v ČR

11. 1. 2006 15:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Po několikaměsíčním pilotním testování startuje dnes ostrý provoz profesionálních telekomunikačních služeb WIA MAX – soubor produktů založených na očekávaném standardu WiMAX. Unikátnost této skutečně širokopásmové služby spočívá kromě vysoké kvality založené na technickém řešení renomovaného výrobce Alvarion na platformě společnosti Intel, také v propojení hlasových a datových služeb v jeden komplexní balíček – zákazník v ceně získává automaticky 2 telefonní linky, přičemž další je možno libovolně přiobjednat.

Bezdrátový přenos služby WIA MAX je realizován v licencovaném pásmu 3,5 GHz a na rozdíl od běžně dostupných řešení na trhu umožňuje výrazné zvýšení dosahu až na 35 kilometrů od přístupového bodu a zároveň za určitých podmínek možnost provozu i bez přímé viditelnosti klientské jednotky na přístupový bod.

Portfolio služeb WIA MAX zahrnuje řadu produktů diferenciovaných podle potřeb různých skupin cílové klientely. Nabídka rychlostí je od 512 kbit/s po 4 Mb/s v obou směrech - zákazníci s kritickými požadavky na QoS ocení vyhrazení 100% kapacity (garanci rychlosti), jako ekonomická varianta jsou nabízeny i levnější služby s agregací 1:4. Ceny se pohybují pod úrovní symetrických FWA a DSL služeb, a přitom kvalita i garance převyšují nabídku několikanásobně dražších pevných datových okruhů.

V současné době je služba WIA MAX nabízena v regionech Kutná Hora, Čáslav, Velké Meziříčí, a na Chebsku. Během roku 2006 by mělo být pokryto dalších 10 menších měst. Služba není dostupná v krajských městech, kde je nabízena služba WIA Professional. Instalace zajišťovaná profesionální servisní organizací je promptní a přizpůsobená požadavkům zákazníka. WIA MAX jsou služby s maximálním důrazem na flexibilitu a výhod jedné z nejmodernějších telekomunikačních technologií na světě tak může klient využívat typicky do 3 dnů od objednání.

Klíčové přednosti WIA MAX
* Nejmodernější technologie WiMAX od světové jedničky firmy Alvarion na platformě společnosti Intel.
* Provoz v licenčním pásmu 3,5 GHz - žádné výpadky a problémy s rušením.
* Dosah až 35 kilometrů od přístupového bodu, možnost provozu i bez přímé viditelnosti.
* Garantovaná dostupnost služby.
* 2 telefonní linky v ceně, možnost převodu současných čísel, volání mezi pobočkami zdarma.
* Rychlost až 4 Mb/s oběma směry!
* Nejnižší ceny (poloviční vůči SHDSL, FWA, 5\xD7 levnější než pevná linka).
* Bez nutnosti úpisu.
* Instalace do 3 dnů od objednání!

Tiskové zprávy

Diskuse