Apple - sada aplikace iLife 06

14. 1. 2006 11:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Apple oznamuje sadu aplikací iLife '06. Nová generace sady iLife přináší nové verze aplikací iPhoto, iMovie HD, iDVD a GarageBand a také novou aplikaci iWeb

Společnost Apple oznámila iLife '06, dosud nejvýznamnější aktualizaci oceňované sady aplikací pro digitální životní styl. Sada iLife '06 obsahuje aplikaci iPhoto 6 s podstatně vyšším výkonem a novými šablonami pro tisk knih, kalendářů a karet a novou inovativní funkcí Photocasting pro sdílení fotografií po internetu, iMovie HD 6 s novými filmovými motivy pro efektní produkci filmů, iDVD 6 pro vytváření disků DVD přizpůsobených současným širokoúhlým televizím a aplikaci GarageBand 3. Ta v nové verzi představuje ucelené řešení pro vytváření podcastů v profesionální kvalitě. Novou aplikací sady iLife '06 je iWeb, jež umožňuje velice jednoduše vytvářet efektní webové stránky s fotografiemi, blogy a podcasty a publikovat je na službě .Mac, kde budou snadno přístupné všem zájemcům.

„Je to dosud nejzajímavější upgrade sady iLife,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „Apple přišel jako první s aplikacemi pro prudce se rozvíjející digitální životní styl a pak je zformoval do sady iLife. Novou verzí sady iLife jsme pak daleko překonali vše, co je k dispozici pro PC.“

Ve verzi iLife '06 se nově objevuje aplikace iWeb, nejjednodušší nástroj pro vytváření profesionálně vypadajících webových stránek, online fotoalb, blogů a podcastů. Šablony navržené společností Apple, pomáhají vytvářet atraktivní webové stránky, do nichž lze pomocí prohlížeče médií iLife snadno přetahovat myší fotografie, filmy, hudbu nebo seznamy skladeb. Uživatel si pomocí silných editačních nástrojů může webové stránky snadno přizpůsobit svým představám, aniž by musel znát HTML. Aplikace iWeb hladce spolupracuje s ostatními aplikacemi sady iLife '06 a představuje tak ucelené řešení pro vytváření fotoalb, blogů a podcastů, které lze jednoduše publikovat na internetu prostřednictvím služby .Mac.

iPhoto 6 nabízí vysoký výkon, podporu až pro 250 000 fotografií a novou funkci Photocasting pro snadné sdílení fotografií s přáteli a rodinou prostřednictvím webové služby .Mac.

iMovie HD 6 přináší atraktivní nové filmové šablony od návrhářů společnosti Apple, s nimiž mohou uživatelé u svých vlastních filmů za pár minut vytvořit dílo srovnatelné s produkcí Hollywoodu. Náhledy nových efektů Core Video lze bez čekání zobrazovat v reálném čase a kinematografické titulky umožňují uživatelům přidávat k textu výborně vypadající efekty.

Aplikace iDVD 6 umožňuje pracovat s obsahem natočeným ve vysokém rozlišení na nejmodernějších HDV a širokoúhlých DV kamerách a vytvářet vlastní disky DVD s širokoúhlými nabídkami, filmy a prezentacemi ve vysokém rozlišení pro nejnovější širokoúhlé televize.

Cena a dostupnost
Sada iLife ’06 se bude dodávat s novými počítači Mac. .Mac je sada programového vybavení a internetových služeb, která přináší vše, co potřebujete pro komunikaci a sdílení dokumentů s rodinou či přáteli a dovolí vám využít váš Mac ještě lépe. Jde o skvělý doplněk centra digitální domácnosti. Jednoduše ovladatelné nástroje dovolují vytvářet internetová fotoalba, kalendáře či vlastní internetové stránky. Také umožňují přístup k vaší elektronické poště, seznamu kontaktů a souborům z libovolného počítače připojeného k internetu. Roční předplatné služby .Mac pro jednotlivce je k dispozici za 2 920,00 Kč.

.Mac Family Pack nabízí cenově dostupný a snadný způsob, jak může vaše rodina prostřednictvím počítače Mac ještě lépe využít internet. Získáte jeden hlavní .Mac účet s kapacitou 250MB a čtyři další podúčty, každý s kapacitou 100MB. Všech pět členů má stejný přístup ke všem službám. Licence na 1 rok stojí 5 280,00 Kč (včetně DPH). Služba .Mac se stává se sadou iLife ’06 provázanější.

Tiskové zprávy

Diskuse