Apple - iMac s procesorem Intel Core Duo

14. 1. 2006 11:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Apple uvádí nový iMac s procesorem Intel Core Duo. Nový iMac je dvakrát rychlejší než předchůdce

Apple - iMac s procesorem Intel Core Duo

Společnost Apple uvedla nový počítač iMac s operačním systémem Mac OS X založený na novém procesoru Intel Core Duo, který přináší dvakrát vyšší výkon než předchůdce. iMac se svým charakteristickým designem nyní obsahuje dvoujádrový procesor, vestavěnou videokameru iSight pro snadné uskutečňování videokonferencí a přelomovou mediální aplikaci Front Row s dálkovým ovládáním Apple Remote, jež dovoluje uživatelům jednoduše a intuitivně ovládat přehrávání multimediálního obsahu přes celou místnost. Nový iMac se dodává s novou generací sady aplikací iLife ’06, kterou tvoří nové verze oceňovaných aplikací pro digitální životní styl iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand a zcela nová aplikace iWeb, v níž lze snadno vytvářet atraktivní webové stránky s fotografiemi, blogy a podcasty. Tyto stránky pak lze prostřednictvím služby .Mac jednoduše publikovat na internetu. Nový iMac se začíná prodávat ode dneška a je prvním představitelem nové generace počítačů Mac s procesory Intel, které Apple postupně uvede v průběhu letošního roku.

„iMac si už získal pověst ‚zlatého standardu stolních počítačů,‘ takže doufáme, že i nový iMac si zákazníci skutečně oblíbí – zvlášť když je až dvakrát rychlejší než předchozí generace,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „Nový iMac s operačním systémem Mac OS X a nejnovějšími dvoujádrovými procesory Intel pod kapotou přináší výkon, který zákazníkům vyrazí dech.“

iMac je vybaven průlomovou mediální funkcí Front Row s dálkovým ovládáním Apple Remote, která umožňuje uživatelům jednoduše přehrávat obsah uložený v počítači – skladby v knihovně iTunes, prezentace fotografií z aplikace iPhoto, videa, televizní pořady, podcasty, filmy ve formátech iMovie, DVD a oblíbené filmové trailery z webu apple.com.

Nový iMac obsahuje zabudovanou videokameru iSight pro pohotové uskutečňování videokonferencí pomocí aplikace Apple iChat AV či nahrávání video podcastů a filmů iMovie v aplikacích iLife '06. Díky procesoru Intel Core Duo poskytuje zabudovaná videokamera iSight až čtyřikrát vyšší rozlišení než předchozí model. Každý iMac také obsahuje novou zábavnou aplikaci Photo Booth, která umožňuje uživatelům rychle pořizovat snímky zabudovanou videokamerou iSight, přidávat zábavné vizuální efekty a sdílet obrázky.

Ceny a dostupnost

Nový iMac bude na českém trhu k dispozici v průběhu února v ceně od 48,750 Kč vč. DPH a recyklačních poplatků.

Tiskové zprávy

Diskuse