Společnosti Nokia a Kyocera vyřešily patentový spor

14. 1. 2006 11:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Kyocera Corporation, společně s dceřinou společností Kyocera Wireless Corp., a Nokia Corporation, společně s dceřinou společností Nokia Inc., oznámily, že uzavřely licenční smlouvu týkající se patentů. Tento kontrakt zajistí společnosti Kyocera přístup ke klíčovým patentům, které jsou ve vlastnictví společnosti Nokia, a k dalším méně významným patentům týkajícím se standardů CDMA, PHS a PDC. Kyocera bude za všechny telefony a modulové produkty vyrobené na bázi technologie CDMA odvádět licenční poplatky společnosti Nokia.

Na druhé straně získá Nokia přístup k patentům týkajícím se veškerých standardů, které jsou ve vlastnictví společnosti Kyocera. Kontrakt zahrnuje všechny mobilní telefony, moduly a infrastrukturu vyráběnou společností Nokia.

Obě společnosti spolu vedly od února 2004 několik patentových sporů týkajících se produktů z oblasti mobilních telefonů. Nově uzavřená licenční smlouva řeší všechny tyto spory.

O společnosti Kyocera

Kyocera Corporation (NYSE: KYO) je mateřskou firmou a globálním ústředím Kyocera Group. Společnost byla založena v roce 1959 a její původní aktivitou byla výroba keramických produktů. Kombinací keramických materiálů s kovy a plasty, a jejich integrací s jinými technologiemi, se Kyocera Corporation stala předním dodavatelem polovodičových balíčků, elektronických komponent, průmyslové keramiky, telekomunikačního vybavení, optických nástrojů, laserových tiskáren, kopírek a systémů na využití solární energie. Více se o společnosti dozvíte na http://global.kyocera.com

O společnosti Nokia
Nokia je přední světovou společností působící v oblasti mobilních komunikací a hnací silou růstu a udržitelného rozvoje celého odvětví mobility. Nokia zajišťuje spojení mezi lidmi a poskytuje jim přístup k informacím, které jsou pro ně důležité, a to prostřednictvím snadno ovladatelných a inovativních produktů, jako jsou mobilní telefony, přístroje a řešení pro poskytovatele obrazového obsahu, her, médií a pro podniky. Nokia nabízí zařízení, řešení a služby pro provozovatele sítí a podnikovou klientelu. www.nokia.com.

Tiskové zprávy

Diskuse