ASUS EN7800GT TOP Silent - grafická karta

19. 1. 2006 16:08    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS uvádí nového člena série grafických karet GeForce 7800

ASUS EN7800GT TOP Silent - grafická karta

Grafická karta EN7800GT TOP Silent spojuje technologii tichého chlazení s výkonným videosystémem

Praha; 17. ledna 2006 – Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel vysoce výkonných grafických řešení, dnes představila grafickou kartu EN7800GT TOP Silent, která využívá výkonný grafický procesor Nvidia® GeForce® 7800GT a novou bezventilátorovou technologii chlazení SilentCool.

Nejnovější přírůstek vysoce hodnocené série grafických karet – EN7800GT TOP Silent – navazuje na úspěchy EN7800GTX TOP a limitované verze EN7800GT DUAL a přináší pohodu a klid pro vychutnání vysoce kvalitního obrazu.

Špičkové grafické parametry

Grafická karta ASUS EN7800GT TOP Silent je založena na grafickém procesoru Nvidia GeForce 7800GT, který je speciálně navržen pro zajištění špičkové grafické kvality pro ty, kdo si zakládají na grafickém výkonu svého počítače. Přináší nejrychlejší antialiasing pro realistické zobrazení bez zoubkovaných okrajů a poskytuje plnou podporu pro Microsoft DirectX 9.0 Shader model 3.0, aby umožnila zobrazit ohromující a náročné speciální efekty. EN7800GT TOP Silent je určena zejména pro příznivce kvalitní grafiky a hráče.

Tiché chlazení

Výkonné systémy vyžadují účinné chlazení, aby si udržely stabilní provoz. Bohužel, zábavní aplikace, které využívají výkonné grafické karty, zatěžují také nejvíce grafický procesor

a významně zvyšují jeho teplotu. Hlučné chladicí ventilátory počítače, běžící ve vysokých otáčkách, aby snížily teplotu systému, často narušují celkový zvukový a obrazový zážitek.

Skvělému grafickému výkonu karty EN7800GT TOP Silent však není obětován její tichý chod. Společností ASUS vyvinutý systém chlazení SilentCool využívá masivního chladiče, který zvyšuje plochu pro tepelnou výměnu pro lepší odvod tepla z grafického procesoru. Skrytá heatpipe a vrstvená žebra, obojí vyrobené z mědi (velmi účinného vodiče tepla), pak odvádějí teplo z chladiče, aby se dosáhlo účinnějšího chlazení. Teplota procesoru je o 40 ˚C nižší v porovnání s řešeními konkurenčních grafických karet.

Otočná žebra

Měděná žebra jsou upevněna na unikátní kloubové konstrukci, která umožňuje otáčet žebra až o 90˚. Podle umístění kritických součástí, např. procesoru, polovodičových součástek nebo kondenzátorů atd., může uživatel pro optimální rozptýlení tepla odklonit žebra od těchto míst. Přídavný chladicí modul, připevněný k chladiči a vyvedený mimo počítač, snižuje teplotu grafického procesoru o dalších 6 ˚C.

Technické parametry:

Název modelu EN7800GT TOP Silent /2DHTV/256M

Grafický procesor nVIDIA GeForce 7800GT

Videopaměť 256 M DDR3, -1,6 ns

Frekvence procesoru 420 MHz

Frekvence paměti 1,24 GHz (620 MHz DDR3)

RAMDAC 400 MHz

Sběrnice PCI-Express

Rozhraní paměti 256bitové

Max. rozlišení 2048\xD71536

VGA výstup Standardní D-sub s 15 kontakty

TV výstup HDTV výstup

DVI výstup DVI-I

Video vstup Ano

2. VGA výstup Ano (s adaptérem)

Dodávané adaptéry/kabely Adaptér výstupu HDTV, Adaptér DVI – 2. VGA výstup

Přibalený software King Kong, Asus GamePack1, Asus Game Pack 2, ASUS DVD XP, Media Show, ASUS Utilities & Driver

Tiskové zprávy

Diskuse