Acer TravelMate 8200 - Centrino Duo

19. 1. 2006 16:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer TravelMate 8200: Dvě jádra pro vysoký mobilní výpočetní výkon

Acer TravelMate 8200 - Centrino Duo

PRAHA, 18. ledna 2006. Společnost Acer, vedoucí dodavatel notebooků v oblasti EMEA, tzn. v Evropě, na Středním východě a v Africe (zdroj: konečné údaje firmy IDC pro oblast EMEA za 3. čtvrtletí 2005), dnes představila nový špičkový notebook TravelMate 8200, který je založen na převratné technologii Intel Centrino Mobile Duo s kódovým názvem ‘NAPA’.

Procesor s dvojitým jádrem dokazuje, že tento počítač je jeden z nejvýkonnějších systémů na současném trhu, a nabízí profesionálním i firemním uživatelům výkon srovnatelný se stolním počítačem, vynikající produktivitu, univerzalitu a zabezpečení.

Vynikající výkon

Počítače řady TravelMate 8200 využívají progresivní procesor Intel Core Duo s frekvencí až 2,16 GHz, nový čipset Intel 945PMExpress s 677 MHz systémovou sběrnicí a úplnou bezdrátovou připojitelnost, jíž zaručuje čipset Intel PRO/Wireless 3945ABG s dvoupásmovým řešením IEEE 802.11a/b/g WiFi Certified pro provoz ve třech režimech a podporou bezdrátové technologie Acer SignalUp, zajišťující neobyčejně stabilní příjem.

Velmi rychlý pevný disk Serial-ATA s 5400 ot/min. a moderní paměti DDR2 propůjčují notebooku TravelMate 8200 vysoký výkon. Špičková grafická karta ATI MOBILITY RADEON X1600 s 512 MB Hypermemory (256 MB externí GDDR3 VRAM a 256 MB sdílená paměť) nabízí úžasný grafický výkon, který je ještě zvýšen podporou DVI. TravelMate 8200 je dodáván s jasným 15,4” širokoúhlým TFT displejem s rozlišením 1680x1050 pixelů a proprietárním software Acer GridVista, který rozdělí displej až na čtyři okna, v nichž mohou běžet současně různé aplikace.

Produktivita
TravelMate 8200 je vybaven funkcí Acer Video Conference s podporou technologie Voice and Video over IP (VVoIP) a Acer OrbiCam, jakož i telefonem Acer Bluetooth VoIP, čímž vychází vstříc rostoucí poptávce po komunikačních zařízeních využívajících internet.

Acer OrbiCam je CMOS kamera s rozlišením 1,3 megapixelů, namontovaná na LCD panelu, která nabízí následující funkce:
• možnost otočení o 225° do ergonomické polohy
• technologie Acer VisageOn (software pro rozpoznání obličeje a vystředění)
• technologie Acer OptimaLight (software pro zvýšení kvality obrazu).

Společnost Acer vybavila počítač TravelMate 8200 sadou softwarových utilit – technologií Acer Empowering, která umožňuje uživatelům získat snadný přístup k nejdůležitějším funkcím pro správu a nastavení nejvýše třemi kliknutími. Např. eDataSecurity Management zaručuje vynikající úroveň bezpečnosti a ochrany důležitých dat, neboť vytvoří složku, v níž jsou automaticky šifrovány důvěrné soubory. Utilita eRecovery management umožňuje zálohovat pevný disk, operační systém a osobní soubory. Utilita ePerformance management je určena pro rychlou optimalizaci disku a rychlosti a obsahuje funkce pro fragmentaci disku a eSettings management je určena pro inteligentní správu systému. Technologie Acer Empowering se spouští klávesou Empowering. Tato technologie nabízí soubor šikovných nástrojů určených pro snadné využití technických předností systému, což znamená, že i ty nejsložitější funkce lze vyvolat pouze třemi kliknutími.

Počítač TravelMate 8200, který splňuje základní požadavek vysoké efektivity a spolehlivosti, představuje také symbol moderního stylu. Měkké křivky a současný design Folio podtrhuje víko z uhlíkových vláken, která jsou využívána především v leteckém průmyslu a ve formuli 1 pro svou pevnost, tuhost a minimální hmotnost.

Univerzálnost
Uživatelé, kteří se pohybují v nejrůznějších prostředích, vyžadují pružné, bezpečné a stabilní možnosti spojení. TravelMate 8200 nabízí úplné bezdrátové připojení podle standardu 802.11a, b a g, které je dále zlepšeno technologií Acer SignalUp. Neobyčejně rychlá připojitelnost je zajištěna modulem Intel Pro/1000 Gigabit Ethernet s technologií Intel Active Management, která je určena pro dálkové odstraňování závad. Integrovaný modul Bluetooth 2.0 zajišťuje hladké připojení osobních zařízení a faxmodem V.92 56Kbit/s umožňuje běžné připojení doma.

Platforma technologie Intel Centrino Mobile Duo zaručuje, že počítač TravelMate 8200 může dlouho pracovat nezávisle na síti, přičemž výdrž baterie dosahuje až 3,5 hodiny (v závislosti na konfiguraci a s baterií s devíti články). Další prodloužení výdrže nabízejí moduly Acer MediaBay, které lze měnit za provozu, a tedy umožňují průběžně měnit konfiguraci počítače přidáním druhé baterie nebo pevného disku SATA.

Notebook řady TravelMate 8200 je vybaven čtečkou paměťových karet typu „5 v 1“ a mnoha vstupními a výstupními porty, jako např. konektorem pro připojení Acer ezDock – replikátorem portů, který využívá technologii PCI Express, slotem ExpressCard, slotem PC Card, čtyřmi porty USB 2.0, portem DVI-D, portem IEEE 1394, portem pro připojení externího displeje (VGA), rozhraním Fast Infrared, portem S-video, konektorem pro sluchátka/reproduktor/line-out s podporou S/PDIF, konektorem pro připojení mikrofonu/Line-in, portem Ethernet (RJ-45); portem modemu (RJ-11) a konektorem pro připojení síťového adaptéru.

Všechny modely jsou dodávány s vypalovací mechanikou DVD-Super Multi Double Layer, která je umístěna v šachtě AcerMedia Bay.

Zabezpečení
Společnost Acer si je vědoma nebezpečí náhlého selhání při každodenním používání počítače na cestách. Notebook TravelMate 8200 je z toho důvodu vybaven technologií DASP+, která zabraňuje poškození pevného disku a skládá se z:

• technologie Acer Gravisense, která zjišťuje náhlé změny pohybu (jako např. při pádu) a automaticky oddálí hlavy, aby nedošlo k poškození povrchu disků

• technologie Anti Theft, která varuje uživatele v případě, že se počítač začne pohybovat, a
• technologie Acer Disk Anti-Shock Protection, která chrání pevný disk proti nárazům a zaručuje jedinečnou úroveň aktivní fyzické bezpečnosti.

Počítač TravelMate 8200 je také chráněn proti nepovolenému používání řešením Acer SmartCard Security, které využívá integrovaný bezpečnostní software Platinum Secret pro šifrování s dešifrování souborů jediným kliknutím.

Notebooky řady TravelMate 8200 jsou dodávány s předinstalovaným operačním systémem Microsoft® Windows® XP Professional a úplnou sadou utilit - technologií Acer Empowering (eDataSecurity, eLock, ePerformance, eRecovery, eSettings, eNet, ePower a ePresentation) a programy Acer GridVista, Acer Launch Manager, Adobe Reader, PlatinumSecret suite, Adobe Reader, Cyberlink Power DVD, NTI CD-Maker a Norton AntiVirus, které mohou být aktualizovány na internetu.

Na notebooky řady Acer TravelMate 8200 je poskytována standardně jednoletá mezinárodní záruka ITW. Záruka může být prodloužena na dva nebo tři roky, pokud zvolíte službu AcerAdvantage. V nabídce je i služba prodloužení na tři roky, která se vztahuje na náhodné poškození notebooku.

Dostupný model :
TravelMate 8204WLMi – 69 990 Kč*/ 91 690 Sk* bez DPH
Procesor Intel® Core™ Duo T2500 (2MB Cache, 2GHz, 667MHz FSB), originální Windows® XP Professional v české verzi, 15,4" WSXGA+, ATI X1600 512 MB Hypermemory, 2048 MB (2x 1024 MB) DDRII, 120 GB 5400rpm SATA, DVD-SuperMulti, SmartCard, VoIP Bluetooth® telefon, 1,3 MP videokamera, LAN, WLAN, modem, čtečka karet 5 v 1

Tiskové zprávy

Diskuse