Sony VAIO TX2 a FS400 vylepšeny

21. 1. 2006 16:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Klíčové řady Sony VAIO vylepšeny. Update řady TX2 a FS400 – nové spotřební a profesionální notebooky. Update notebooků VAIO znamená více vlastností a větší výběr pro rok 2006. Ať už se jedná o superstylový, subtilní TX2 nebo všestrannou řadu FS400, pro každého je vždy něco nového.

Sony VAIO TX2 a FS400 vylepšeny

Pro zákazníky, kteří si kupují to nejlepší, ať již pro profesionální účely nebo pro radost, je připravena řada TX2. V současnosti nejlehčí subnotebook s integrovanou optickou mechanikou na trhu. Je vyvinut z uhlíkových vláken a kompozitních materiálů, které běžně spojujeme se závody formule 1 nebo cestami do vesmíru a stylizovaný tak, aby vyjadřoval tu nejrafinovanější designérskou kompozici. TX2 je něco víc než jen notebook.

Přestože váží jen 1,24 kg, řada TX2 ultranotebooků Vaio je extrémně odolná a zaručuje dlouhou dobu životnosti díky supermoderním materiálům užitým při konstrukci. Každý také obsahuje plně integrovanou supertenkou dvouvrstvou vypalovací mechaniku DVD±RW.

Přelomový širokoúhlý 11,1 palcový displej je prvním na trhu, který využívá LED technologii, která oproti standardním displejům šetří baterie. Dosahuje tloušťky jen 4,5 mm, což je méně než displej mnoha mobilních telefonů. Nejnovější generace Sony X-black LCD™ technologie zajišťuje výjimečný jas, zářivé barvy a skutečnou čerň. Zobrazení je věrné originálu a působí “jako živé”.

Mezi další výhody TX2 patří nízkonapěťový (Ultra-Low Voltage (ULV)) procesor Intel Pentium M s technologií Centrino, sofistikované řízení napájení a chlazení bez ventilátoru, což umožňuje s TX2 pracovat až 7,5 hodin na baterie.

Pro zákazníky, kteří požadují štíhlý design a lehký notebook, který nabízí oslňující obraz, je připravena řada FS400, se stylovým magnéziovým pláštěm. Přes to, že váží pouhých 2,9 kg, FS400 obsahuje dvouvrstvou vypalovací mechaniku DVD±RW a 15,4 palcový širokoúhlý displej, který zobrazuje ve vysokém rozlišení a je ideální i pro sledování filmů. Osvětlení dvojitou lampou a nejnovější generace Sony X-black LCD™ technologie znamenají jasné, zářivé barvy a skutečnou čerň, takže vše, od fotografií po počítačové hry, se zobrazuje optimálně. Dokonalým doplňkem je 100 GB pevný disk.

Notebook je vybavený procesorem Intel Pentium M 740 a grafickou kartou NVIDIA® GeForce™ 6400 s 128 MB turbo technologií vyrovnávací paměti.

Oba zmíněné modely jsou vybaveny Super Multi Double Layer DVD±RW optickou mechanikou, která dovoluje maximální všestrannost v tom, co můžete přehrávat, nahrávat a sdílet. Technologie dvojité vrstvy znamená, že máte navíc výhodu až 4 hodin kvalitního DVD záznamu během jednoho zápisu.

Oba zmíněné modely jsou vybaveny dosud uživatelsky nejpříjemnějším VAIO software balíčkem. Ten kombinuje Sony AV-IT aplikace a Microsoft® Works s nejnovějšími produkty společnosti Adobe Systems Incorporated včetně Adobe® Photoshop® Elements 4.0 software, Adobe® Premiere® Elements 2.0 software and Adobe® Acrobat® Elements 7.0.

Poslední generace X-black LCD™: viditelně lepší

Běžné LCD displeje jsou většinou vpředu zastřeny lehce rozptýlenou vrstvou světla, která má redukovat odraz z povrchu. Potenciální nevýhodou tohoto přístupu může být, že samotné světlo z LCD displeje je také rozptýleno a rozmělněno při průchodu antireflexní vrstvou. Tento efekt rozptylu také zapříčiňuje to, že černé oblasti obrázku se objevují jako „vybledlé”, ve světlejším tónu než by měly být. Má to také obdobný efekt na barvy, které ztrácejí hloubky a zářivost.

Poslední verze Sony X-black LCD™ je velmi silně osvícena dvěmi speciálně navrženými lampami oproti běžně používané jedné lampě. Povrch displeje je potažen vrstvou redukující odraz, která ovšem nemá rozptylující efekt na samotné světlo vyzařované displejem, čímž nedochází k negativnímu ovlivnění kvality obrazu. To znamená, že tyto displeje jsou stále velmi jasné, se širokou paletou barev. Barvy se zobrazují jako živé a věrné a černá jako skutečně černá. Zvýšený jas obrazu také pomáhá redukovat efekt odrazu z povrchu displeje, který běžně nastává při stropním osvětlení.

Adobe Software balíček pro VAIO

Softwarové vybavení každého systému VAIO bylo vždy pečlivě vybíráno tak, aby každému pomohlo maximálně využít potenciál AV-IT. V roce 2006 nabízí VAIO notebooky a počítače dosud nejvyšší přidanou hodnotu díky partnerství s jedničkou na trhu Adobe®.

Adobe Software balíček nabízí nástroje, které potřebujete pro profesionální editaci uměleckých fotografií a videozáznamů, vytváření PDF dokumentů pro snazší rozesílání dokumentů v podnikatelském prostředí i mimo něj.

Photoshop® Elements 4.0 nabízí všechno co potřebujete pro editaci, organizaci a prohlížení fotografií. Tato verze přichází s novou nabídkou služeb, jako je prohlížení obrázků se zvukovým komentářem a doprovodem, automatické odstranění efektu “červených očí” v průběhu stahování z videokamery, snazší nastavení pleťové barvy a jednodušší retuše.

Premiere® Elements 2.0 vám umožní vytvářet a stříhat videozáznamy na profesionální úrovni. Výjimečné vlastnosti zahrnují jednoduchý přenos DV záznamu přímo do časového přehledu. Nový Media Downloader umožňuje přenášet video, audio a fotografie virtuálně z jakéhokoli zařízení (od digitálních videokamer až po mobilní telefony). Tvorba DVD záznamů s Menu a efekty je snazší a více výkonná a nástroje jako náhledové obrázky s prohlížecím efektem činí editaci jednodušší a rychlejší než kdykoli předtím.

Acrobat® Elements 7.0 je nástrojem vytváření vašich vlastních PDF dokumentů. Dokumenty obsahující směs obrázků, textu a grafiky jsou nejbezpečněji rozesílány právě ve formátu Adobe PDF.

Tiskové zprávy

Diskuse