ASUS Extreme AX1300PRO SILENT

30. 1. 2006 17:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Technologie ReverseCool využívá bezventilátorovou konstrukci pro vysoce účinné nehlučné chlazení

ASUS Extreme AX1300PRO SILENT

Praha; 26. ledna 2006 – Společnost ASUSTeK Computer Inc (ASUS), přední dodavatel vysoce kvalitních grafických řešení, dnes představila grafickou kartu EAX1300PRO SILENT/TD/256M. Tato karta je nejen připravena pro práci v režimu CrossFire, ale používá také technologii ReverseCool®, patentovanou společností ASUS, která přináší vysoce účinné chlazení při absolutním tichu 0 dB. Karta EAX1300PRO SILENT/TD/256M, opatřená výkonným procesorem ATi RADEON® X1300PRO

a vybavená mnoha speciálními funkcemi ASUS, poskytuje jedinečný vizuální zážitek.

„Těší nás, že můžeme dodávat jedno ze světově nejlepších grafických řešení pro sběrnici PCI Express,“ řekl Kent Chien, ředitel ASUS Graphics Business. „Uvedením série EAX1300, vybavené procesorem RADEON a chladicími technologiemi ASUS, umožňují ATI a ASUS zákazníkům pocítit naplno výhody sběrnice PCI Express.”

ReverseCool – bezventilátorová a nehlučná technologie chlazení

Extreme AX1300PRO SILENT/TD/256M používá jedinečné řešení chlazení, kde jsou grafický procesor a chladič umístěny na zadní straně grafické karty, takže se dostávají přímo do proudu vzduchu ventilátoru procesoru počítače, což umožňuje rychlý rozptyl tepla.

Kromě větší plochy pro tepelnou výměnu má přídavný chladič rozevírací konstrukci, která uživatelům umožňuje otevírat chladič pro účinnější ventilaci podobně jako „véčkový“ mobil. Díky působení ventilátoru procesoru počítače se nová grafická karta ASUS obejde bez vlastního ventilátoru a umožňuje tichý provoz při 0 dB.

Kromě špičkových grafických parametrů nabízí tato karta také exkluzivní funkce, jaké najdete jen u řešení ASUS:

ASUS GameReplay: Trénink vede k dokonalosti a platí to také

o hraní. U populárních týmových LAN her, jako jsou Counter Strike a Unreal Tournaments, je klíčem k vítězství strategie. GameReplay nahrává průběh hry do MPEG4 videosouborů, takže si týmy mohou později prohlížet všechny akce a taktiky, aby je vylepšily pro další turnaj. Nahrané soubory se také dají použít jako spořiče obrazovky nebo vkládat na webové stránky.

GameLiveShow: Stejně jako lidé, kteří sdílejí svoje životy a myšlenky prostřednictvím internetu, chtějí zkušení hráči často předvést svoje perfektně prováděné strategie a účinné triky. GameLiveShow je vytvořena k tomu, aby umožnila hráčům přenášet jejich postupy při hraní živě po Internetu. Ostatní hráči se k nim mohou připojit a sledovat experty přímo v akci.

GameFace Messenger: Je to uživatelsky přívětivé rozhraní, podobné jako u populárních komunikačních programů, které slouží pro pořádání online herních konferencí (Gameference) několika hráčů. Stačí se zaregistrovat, přihlásit a zábava může začít. GameFace Messenger je stejně tak snadno použitelný jako ostatní volně dostupné komunikační programy.

Technologie Splendid Video Enhancing: Technologie „Splendid Video Enhancing“ v ovladači grafických karet ASUS detekuje aktivaci a použití grafických aplikací

a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu tak, aby vypadal co nejlépe. Splendid nabízí pět režimů - standardní, herní, kino, scenérie a noční - pro dosažení nejlepších vizuálních výsledků při různém zobrazení.

Přehled parametrů
Grafický procesor: RADEON X1300PRO SILENT
Videopaměť: 256 MB DDR2
Frekvence procesoru: 600 MHz
Frekvence paměti: 800 MHz (400 MHz DDR2)
Rozhraní paměti: 128bitové
Max. rozlišení: 2048 X 1536
Sběrnice: 16 x PCI Express
VGA výstup: Standardní D-Sub 15 kontaktů
TV výstup: Ano
DVI výstup: DVI-I
Dvojí VGA výstup: Ano (přes adaptér DVI – VGA)
Dodávaný adaptér/kabel: Adaptér pro S-Video a kompozitní signál, adaptér DVI – 2.VGA výstup

Tiskové zprávy

Diskuse