HP Designjet 8000s a 9000s

4. 2. 2006 12:24    Rubrika: Tiskové zprávy

HP posiluje svoji pozici u poskytovatelů tiskových služeb (PSP) díky nové strategii v oblasti velkoformátového tisku

Akvizice a partnerství přinášejí nové produkty a příležitosti
Praha, 1. února 2006 – Společnost HP dnes oznámila svoji strategii v oblasti velkoformátového tisku pro poskytovatele tiskových služeb (PSP). Akvizice společnosti Scitex Vision v nedávné době, OEM partnerství se společností Seiko I Infotech a partnerství s klíčovými dodavateli softwaru a hardwaru přineslo pokrok v technologii pro PSP. Tento pokrok reprezentuje uvedení prvních produktů vzniklých ve spolupráci se společností Seiko I Infotech. Tyto nové produkty splňují vysoké požadavky zákazníků, nabízejí vysokou produktivitu a kvalitu tisku především pro oblast produkčního tisku venkovní grafiky a reklamy.

Trh poskytovatelů tiskových služeb, zahrnující kopírovací centra, digitální tisková centra, signmaking, sítotisk a komerční tiskárny, je pro HP jedním z nejdůležitějších trhů pro tiskové technologie. Odhady hovoří o nárůstu tohoto trhu 8% (CAGR) v roce 2008 – v roce 2005 byl obrat PSP trhu 4,9 mld. USD. [1]
HP umožňuje a urychluje zavedení digitálních technologií

"Více než 85% venkovních tisků je v současné době tištěno analogově, takže existuje obrovská příležitost pro HP a jeho zákazníky zavést a využít digitální technologie,” prohlásil Enrique Lores, vice president a generální manažer, Inkjet Commercial Division, Imaging and Printing Group, Hewlett-Packard. „HP nabízí poskytovatelům tiskových služeb tisková řešení, která jim otevírají nové možnosti v rámci tohoto přechodu. Díky řešením HP mohou splnit narůstající požadavky zákazníků, rozšířit tiskovou kapacitu a zvýšit kvalitu tisku.”

HP rozšířilo produktovou řadu velkoformátových tiskáren o vysoce výkonná řešení s nízkými náklady, která pomáhají PSP v přechodu od analogových k digitálním technologiím tisku.
Bez omezení! Velkoformátové tiskárny HP otevírají PSP svět nových možností

Rozšíření portfolia velkoformátových tiskáren zahrnuje dnešní uvedení tiskáren HP Designjet 8000s a 9000s – dvou tiskáren s low-solventními inkousty, nízkými provozními náklady a náklady na tisk, která přinášejí vysokou produktivitu a vynikající kvalitu tisku. Obě tiskárny jsou výsledkem spolupráce mezi společnostmi HP a Seiko I Infotech – OEM partnerství uzavřeného v září 2005. Tiskárny HP Designjet 8000s a 9000s doplňují další krok HP do segmentu PSP.

V listopadu 2005 dokončila společnost HP akvizici všech prostředků společnosti Scitex Vision, díky které se HP dostalo na čelo v oblasti grand-formátového tisku (super-wide printing), oblasti digitálního velkoformátového tisku, flatbed oblasti tisku a obalového tisku. Tyto oblasti zahrnují venkovní aplikace jako jsou billboardy, bannery, automobilová grafika, grafika na budovách, POS/POP, výstavní systémy a zobrazovače, okenní grafika, vlajkovina či personalizovaná produkce obalů.

Partnerství se společností Seiko I Infotech a akvizice společnosti Scitex Vision posílilo pozici HP jako komplexního dodavatele řešení pro PSP s jedinečnou a kompletní řadou produktů od velkoformátových tiskáren přes digitální tiskové stroje až po grand-formátové tiskárny.

Pevnou pozici tiskáren HP posiluje partnerství s klíčovými dodavateli software (ISV), jako jsou Adobe, Autodesk, Bentley, Ratio a Solidworks, a dodavateli hardwarových řešení (IHV), jako jsou Contex a Es-Te pro technický produkční tisk, či Onyx, Caldera, ColorGATE, Eisfeld PosterJet a Scanvec Amiable pro grafický produkční tisk. Tato partnerství pomáhají PSP lépe vyhovět požadavkům zákazníků. Partnerství a produkty poskytují celou řadu softwarových řešení a technických zařízení třetích stran, které plně spolupracují s tiskárnami HP Designjet. Všechna řešení umožňují rozšířit rozsah nabízených služeb a tím vyjít vstříc i speciálním požadavkům svých zákazníků. Řešení zahrnují plánování produkčního tisku, přípravu souborů, správu tisku a finalizaci výtisků.
Kompletní portfolio pro velkoformátový tisk

Kompletní portfolio velkoformátových tiskáren HP zahrnuje řešení pro poskytovatele tiskových služeb, kteří jsou zaměřeni na produkční tisk pro venkovní aplikace, kam patří tiskárny HP Designjet 8000s a HP Designjet 9000s, stejně jako řešení pro produkční tisk v technickém segmentu.

Pro technický produkční tisk uvedla společnost HP v prosinci 2005 tiskárny řady HP Designjet 4500. Tato řada je určena převážně pro kopírovací a tisková centra stejně jako pro architekty, strojaře či konstruktéry (AEC, MCAD) nebo pro tisk z geografických informačních systémů (GIS). Tiskárny řady HP Designjet 4500 představují řešení nenáročné na pořizovací náklady, které poskytuje vysokou produktivitu a bezobslužnost s nízkými náklady na tisk.

Pozn.: [1] Interní odhad HP podle výzkumu analytiků trhu

Tiskové zprávy

Diskuse