Acer předpovídá pro rok 2006 konsolidované tržby

3. 2. 2006 18:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer předpovídá pro rok 2006 konsolidované tržby 400 miliard NT\$ (12,42 miliard US\$) a zisk po zdanění 10 miliard NT\$ (310,56 miliónů US\$)

PRAHA, 2. února 2006. Představenstvo společnosti Acer Inc. schválilo finanční prognózu na rok 2006: konsolidované tržby 400 miliard NT\$ (12,42 miliard US\$), provozní zisk 10,8 miliard NT\$ (335,4 miliónů US\$), zisk před zdaněním (PBT) 13,3 miliard NT\$ (413,04 miliónů US\$) a zisk po zdanění (PAT) 10 miliard NT\$ (310,56 miliónů US\$).

V příštím roce bude společnost Acer pokračovat v dalším snižování investic, které nesouvisejí s její hlavní činností, a zaměří se především na marketing výrobků a služeb pro IT pod značkou Acer. V roce 2006 společnost Acer plánuje prodej akcií společnosti Wistron Corp. v hodnotě 100 miliónů prostřednictvím emise globálních depozitních certifikátů, popř. na burze a tím chce zmenšit objem akcií, které má v držení, z 24,37 % na 15,67 %. Dále hodlá prodat všechny akcie společnosti HonHai Precision Industry Co. v hodnotě 11,84 miliónů, které v současné době vlastní.

Rok 2006 má pro společnost Acer velký význam: uplyne 30 let od založení firmy v roce 1976. Prognóza na tento rok počítá s konsolidovanými tržbami 400 miliard NT\$ (12,42 miliard US\$) a ziskem po zdanění 10 miliard NT\$ (310,56 miliónů US\$), což v obou případech představuje rekordní výsledek pro společnost Acer. Tyto hodnoty současně dokazují význam modelu prodeje prostřednictvím odbytových kanálů a představují nový milník v historii společnosti Acer.

Společnost Acer dosáhla v období od ledna do listopadu konsolidovaných tržeb 293,4 miliardy NT\$ (8,76 miliard US\$) a tím s předstihem splnila plán pro rok 2005, který stanovil 283,6 miliardy NT\$ (8,47 miliard US\$). Za 1. až 3. čtvrtletí roku 2005 činil zisk po zdanění společnosti Acer 6,38 miliard NT\$ (200,22 miliónů US\$) a provozní zisk dosáhl 5,38 miliard NT\$ (168,88 miliónů US\$).

Model prodeje prostřednictvím odbytových kanálů společnosti Acer je založen na spolupráci s prvotřídními dodavateli a prodejními partnery, kteří se podílejí na vytvoření efektivní celosvětové logistiky, obchodních kanálů a provozu zákaznického servisu.

Poznámka:

Použité směnné kurzy: Prognóza na rok 2006 – 1 US\$ : 32,2 NT\$; 1. až 3. čtvrtletí 2005 – 1 US\$ : 31,84 NT\$; leden až listopad 2005 – 1 US\$ : 33,5 NT\$)