Databáze IBM DB2 Express-C

8. 2. 2006 11:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Žádný licenční poplatek, žádné omezení velikosti databáze a žádné omezení počtu uživatelů

Společnost IBM oznámila dostupnost všestranného a snadno použitelného datového serveru DB2 Universal Database Express-C (DB2 Express-C), který si zákazníci, vývojáři a partneři mohou bezplatně stáhnout.

IBM uvedením produktu DB2 Express-C posiluje svou podporu rostoucí komunitě vývojářů a zákazníků databáze DB2. Tím, že jim nabízí bezplatnou verzi databáze, umožňuje snáz vytvářet a zavádět aplikace a řešení, která vyhovují měnícím se požadavkům na správu informací.

DB2 Express-C nabízí stejné jádro datového serveru DB2 v menším balení, které je přizpůsobeno použití při vývoji softwaru, implementaci, redistribuci a zabudování do aplikací. Bezplatná podpora komunity pro DB2 Express-C je k dispozici prostřednictvím nového veřejného fóra na vývojářském webu IBM developerWorks (www.ibm.com/developerworks/forums/dw_forum.jsp?forum=805&cat=19) a navíc IBM nabízí volitelně placenou podporu.

DB2 Express-C podporuje operační systémy Windows a Linux na různých 32bitových a 64bitových procesorových architekturách. Několik distributorů Linuxu také oznámilo, že databázi DB2 Express-C začlení do svých distribucí.

Databázi DB2 Express-C lze nasadit na všech systémech až se dvěma procesorovými jádry a v případě procesorů x86 od AMD a Intelu může být provozována na systémech až se dvěma dvoujádrovými procesory. Velikost databáze není nijak omezena, přičemž maximální podporovaná velikost paměti je 4 GB.

DB2 Express-C nabízí velkou flexibilitu volby vývojového prostředí. Navíc mohou klienti z DB2 Express-C hladce upgradovat na jakoukoli edici DB2 Universal Database, která podporuje větší servery nebo clustery serverů.

Budoucí verze databáze DB2 Express-C pod názvem Viper bude obsahovat vůbec první hybridní datový server pro správu relačních dat i dat ve formátu XML, což je rozhodující požadavek pro vytváření a zavádění vysoce výkonných architektur SOA.

Vývojáři, kteří pracují v nejrůznějších vývojových prostředích, mohou prostřednictvím webů developerWorks a alphaWorks bezplatně využívat podporu technické komunity IBM a přistupovat k technologiím, jež vznikají ve výzkumných a vývojových laboratořích IBM. Odborné znalosti a aplikace vyvinuté s databází DB2 Express-C lze přímo použít u všech produktů řady DB2.

Tiskové zprávy

Diskuse