Lenovo Czech Republic a Český olympijský výbor

8. 2. 2006 11:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo Czech Republic a Český olympijský výbor společně odpočítávají poslední dny zbývající do zahájení ZOH v Turíně

Lenovo Czech Republic a Český olympijský výbor

Praha, 7. února 2006 – Společnost Lenovo Czech Republic se stala oficiálním dodavatelem počítačové techniky Českého olympijského výboru. Sportovci českého týmu a doprovodný tým tak budou mít během tohoto nejprestižnějšího sportovního svátku možnost používat notebooky ThinkPad a stolní počítače ThinkCentre. Počítačovým vybavením společnosti Lenovo bude vybaven i Český olympijský dům a olympijská vesnice.

XX. zimní olympijské hry, které se konají ve dnech 10. až 26. února 2006, zahrnují 15 disciplín na 7 místech a třech olympijských vesnicích. Za Českou republiku se her zúčastní 83 sportovců za doprovodu 83 členného štábu.

Redaktoři České televize, kteří českým televizním divákům zprostředkují dění přímo z centra olympiády, budou při své práci využívat mimo jiné notebooky Lenovo ThinkPad T43. Jedná se o tenké a lehké notebooky s integrovaným snímačem otisků prstů postavené na mobilní platformě Intel® Centrino®. Notebooky jsou vybaveny několikavrstvým pojetím antivirové ochrany a nejvyspělejšími funkcemi podporujícími mobilitu, zabezpečení, obnovu dat a správu napájení. Díky svým vlastnostem poskytuje uživatelům maximální výkon, zabezpečení a vysokou úroveň kontroly.

„Olympijské hry nám nabízejí příležitost, jak oslovit velkou část trhu a seznámit spotřebitele s našimi produkty a řešeními,“ řekl Petr Toman, generální ředitel společnosti Lenovo Czech Republic. „Chceme u televizních diváků i návštěvníků sportovišť vytvořit povědomí o naší značce, aby měli možnost ji ocenit a věděli, co znamená. Máme tak unikátní možnost spojit značku Lenovo s nejvyšším standardem zákaznických služeb a inovacemi, což nám náročný kontext olympijských her plně umožní.“

Společnost Lenovo se stala partnerem Mezinárodního olympijského výboru v březnu 2004, kdy uzavřela smlouvu o zajištění technické infrastruktury pro zimní olympiádu v roce 2006 v Turíně a letní v roce 2008 v Pekingu, tím se stala nejnovějším celosvětovým sponzorem olympijského programu. Marketingové aktivity spojené s Olympijskými hrami mají za cíl zvýšit globální povědomí o značce Lenovo.

Jako celosvětový partner olympijských her pro informační technologie zajišťuje společnost Lenovo většinu výpočetní techniky, která bude během ZOH 2006 v Turíně použita. Počítačová technika společnosti Lenovo je nezbytným základem systému pro provoz a řízení olympijských her, který využívají organizátoři, média, zaměstnanci a dobrovolníci před a v průběhu olympijského zápolení.

Výpočetní systémy Lenovo pro ZOH 2006 v Turíně jsou dalším příkladem výkonu a technologické vyspělosti, které společnost Lenovo v současném náročném a vysoce konkurenčním prostředí stabilně nabízí. Hodnoty společnosti Lenovo korespondují s ideály olympijských her – integrita, špičkový výkon, celosvětové přátelství a dobrá vůle.

Součástí řešení, které Lenovo pro zimní olympijské hry navrhlo jsou stolní počítače, servery a notebooky. Tento hardware zajišťuje podporu pro čtyři hlavní aplikace použité během olympijských her – systém řízení (Games Management System), informační systém (INFO2006 System), systém sbírající data z jednotlivých sportovišť a shromažďující centrálně výsledky (Venue and Central Results System) a komentátorský systém (Commentator Information System). Při testování provedeném v zimě roku 2005 pracovalo počítačové vybavení firmy Lenovo bez sebemenšího problému a Mezinárodní olympijský výbor nedávno oficiálně oznámil, že testy hardwarové integrace byly úspěšně dokončeny.

Kromě dodávky počítačového vybavení pro veškerý olympijský provoz zřídí společnost Lenovo sedm internetových kaváren ve třech olympijských vesničkách, v Turíně, Sestriere a Bardonecchii, a rovněž v hlavním zpravodajském středisku v Turíně. Olympijské hry 2006 vstoupí do historie tím, že sportovcům a jejich trenérům nabídnou nejsnazší přístup k internetu a to z osobních počítačů i notebooků. Lenovo rovněž plánuje uspořádat v centru Turína prezentaci nových technologií pro klíčové zákazníky, během které budou představeny i produktové řady ThinkPad a osobní počítače Lenovo.

Tiskové zprávy

Diskuse