BenQ DC P500 - digitální fotoaparát

10. 2. 2006 09:29    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ uvádí na český trh nový kompaktní digitální fotoaparát s pětinásobným optickým zoomem

BenQ DC P500 - digitální fotoaparát

Vítejte ve světě BenQ a dovolte nám představit nejnovější přírůstek v naší elektronické rodině. Je jím digitální fotoaparát DC P500, který upoutá vaši pozornost hned na první pohled svým příjemným jednoduchým, leč elegantním designem. Při bližším zkoumání si vás už musí získat nadobro, protože se v jeho drobném těle skrývá vskutku silný duch.

Uvnitř přístroje dřímá CCD s efektivním rozlišením 4,92 miliónu bodů, díky kterému lze pořizovat fotky až o velikosti 2560 x 1920 bodů. Vybaven je i velice kvalitním objektivem s rozsahem ohniskové vzdálenosti 35 – 180 mm (po přepočtu na 35 mm kinofilm) a světelností pohybující se mezi F2,8 a F4,7. Optika ovšem není ledajaká, vyrobena je přímo renomovanou japonskou společností Pentax a je vybavena technologií SCM (super multi coating) pro naprosto věrné barevné podání a ostrost. Optický zoom je pětinásobný, jak už bylo řečeno v titulku zprávy.

Focení s DC P500 je doslova hračka. Ovládání je založeno na grafických ikonách, ve kterých se velice rychle zorientujete. Pakliže si chcete před samotným pořízením fotky s expozicí trochu pohrát, máte možnost. Volit lze například citlivost ISO (100, 200 a 400), vyvážení bílé, rychlost závěrky či kompenzovat expozici v rozsahu -2 až +2 EV (v krocích po 1/3 EV). V běžném režimu zaostřuje přístroj už ve vzdálenosti 60 cm od objektu, v makru potom od neuvěřitelných 3 cm.

Aby bylo vaše focení bezproblémové a především pohodlné, má tento roztomilý kompakt na zadní straně 2,5“ velký LCD displej s rozlišením 230 tisíc bodů. Díky jeho velikosti/rozlišení a použití technologie LTPS a nikoliv TFT máte vždy skvělý přehled o tom, jak bude výsledný snímek vypadat. Výhody velkého displeje s vysokým rozlišením snad není třeba připomínat, ale o LTPS informovat určitě musíme. Tato technologie poskytuje jasnější a především čistší obraz, který je viditelný i za jasného slunečného dne.

Fotoaparát DC P500 od BenQ můžete používat i jako příruční digitální kamerku. Video záznam je pořizován ve formátu MPEG4 a jeho nejvyšší nastavitelné rozlišení je 640 x 480 bodů. Kvalita nahrávek je velmi vysoká, protože se zaznamenává krásných 30 obrázků za vteřinu.

Napájení přístroje probíhá pomocí Lithium-ion baterie, kterou můžete dobíjet klasicky přes síťový adaptér, ale i přes USB – stačí jen spojit aparát s počítačem. Když už jsme u USB, DC P500 ho má samozřejmě ve verzi 2.0, což znamená velice rychlé přenosy dat mezi paměťovou kartou SD či integrovanou pamětí o velikosti 32 MB.

BenQ DC P500 je digitální fotoaparát určený pro všechny fotoamatéry, kteří vyžadují rychlý přístroj s kvalitní optikou, možností různých nastavení, současně ale s jednoduchým ovládáním, a nespokojí se s ničím jiným než perfektní fotografií ve vysokém rozlišení.