Nokia 6131 a Nokia 6070 - představeny

13. 2. 2006 17:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia rozšířila portfolio přístrojů střední třídy o dva funkčně dobře vybavené modely

Nokia 6131 a Nokia 6070 - představeny

Véčkový telefon Nokia 6131 nabízí vytříbený design a vynikající výkon

Společnost Nokia dnes na světovém kongresu 3GSM v Barceloně představila nové přístroje Nokia 6131 a 6070. Oba modely jsou vybaveny integrovaným fotoaparátem a posilují bohaté portfolio funkčně vybavených mobilních telefonů střední třídy. Stylový model 6131 nabízí uživatelům originální véčkový design, širokou škálu funkcí a výbavy, a to včetně fotoaparátu s rozlišením až 1,3 megapixelu a vysoce kvalitního displeje s rozlišením 16 milionů barev. Na druhém konci portfolia pro střední segment trhu stojí klasický model 6070, který představuje nejdostupnější mobilní telefon Nokia se zabudovaným fotoaparátem. Oba telefony, Nokia 6131 a Nokia 6070, se na trhu objeví ve druhém čtvrtletí roku 2006.

„Oba modely, Nokia 6131 i Nokia 6070, jsou důkazem naší snahy nabídnout zákazníkům co nejširší škálu originálních produktů, které budou dokonale vyhovovat jejich individuálním potřebám a životnímu stylu,“ prohlásil výkonný viceprezident společnosti Nokia a generální ředitel divize mobilních telefonů Kai Oistamo. „Nokia 6131 a Nokia 6070 nabízejí designovou i funkční rozmanitost, avšak sdílejí i základní prvky, díky nimž jsou telefony Nokia tak úspěšné: jednoduché ovládání a širokou škálu funkcí v moderním provedení.“

Nokia 6131

Model Nokia 6131 má díky široké škále snadno dostupných funkcí nejlepší předpoklady pro to, aby se stal novou klasikou. Vyspělý telefon by vyvinut se zřetelem k ergonomii: tomu odpovídá kompaktní véčková konstrukce i elegantně rozvržená klávesnice. Díky jemné barevné kombinaci černé barvy a chromových lišt telefon potěší nejen na dotyk, ale i na pohled. Stačí stisknout jediné tlačítko, telefon se rozevře a nabídne pohled na skvostný QVGA displej, který podporuje až 16 milionů barev. Díky této výbavě je telefon jako stvořený k prohlížení multimediálního obsahu. Vnější displej na krytu telefonu podporuje 262 tisíc barev.

Majitelé nového telefonu Nokia 6131 si mohou vychutnat oblíbenou hudbu prostřednictvím vestavěného hudebního přehrávače a FM rádia s integrovanou podporou technologie Visual Radio. Fotografování a práci se snímky obstará zabudovaný fotoaparát s rozlišením 1,3 megapixelu a 8násobným digitálním zoomem. Pro obsluhu fotoaparátu byl telefon vybaven specializovaným tlačítkem. Jako hledáček lze použít hlavní i vedlejší displej.

Další zajímavé funkce:

Podpora bezdrátové technologie Bluetooth

Emailový klient s podporou příloh

Slot pro paměťové karty microSD

Konektivita Nokia Xpress audio a Push-to-Talk

Nokia 6070
Nokia 6070 nabízí za velmi příznivou cenu důvěrně známý design, základní vestavěný fotoaparát a stereo rádio. Snadno použitelný a spolehlivý telefon nabídne pohodlné ovládání díky velkému barevnému displeji, přehledně rozložené klávesnici a intuitivnímu a dobře známému uživatelskému rozhraní Nokia Series 40.

Nokia 6070 nabízí dostatečnou sadu funkcí pro snadnou textovou komunikaci včetně SMS, MMS, Nokia Xpress, podpory emailu i chatu. Z funkcí hlasové komunikace podporuje telefon mimo jiné technologii Push-to-Talk, je vybaven hlasovým záznamníkem a integrovaným reproduktorem pro hands-free provoz. Konektivitu zajišťuje infračervený port. Stahovat obrázky a videa je možné přes prohlížeč XHTML a rychlou datovou komunikaci zajišťuje technologie EDGE. Pro zábavu je telefon vybaven stereofonním FM rádiem a podporou formátu true tones, Mp3 a polyfonního MIDI pro vyzváněcí melodie.