Sony Ericsson W950i - mobil, WALKMAN, UMTS, 4 GB paměti

15. 2. 2006 11:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Sony Ericsson na kongresu 3GSM ve španělské Barceloně představil nový přírůstek do řady Walkman mobilů. Elegantní přístroj W950i nabízí hudební přehrávač, interní paměť 4 GB, e-mailový klient, internetový prohlížeč a velký dotykový displej. Ten usnadní správu velkého množství skladeb uložených v telefonu. Sony Ericsson W950i je připraven pro rychlý přenos dat v sítích UMTS. Lze jej tedy snadno používat k přímému stahování hudby a videa. Jedná se o první Walkman mobil s novým operačním systémem Symbian 9.1 se softwarovou platformou UIQ 3.0.

Sony Ericsson W950i - mobil, WALKMAN, UMTS, 4 GB paměti

„Příchod značky Walkman na mobilní telefony Sony Ericsson byl jedním z našich nejdůležitějších kroků v uplynulém roce. Dosud jsme prodali přes tři miliony Walkman mobilů,“ říká Miles Flint, prezident společnosti Sony Ericsson. „Poslech hudby v mobilních telefonech se již stal běžnou záležitostí. W950i je celosvětově již šestým Walkman mobilem, který jsme představili,“ dodává.

Walkman mobil W950i zaujme svým elegantním designem. Tenké tělo přístroje v tmavě fialové barvě s oranžovými detaily je vyvedeno v matném provedení, na kterém nejsou vidět otisky prstů. Klávesnice splývá s povrchem telefonu. Tlačítka pro ovládání hudebního přehrávače jsou podsvícena oranžovou barvou.

Walkman mobil W950i má stejné hudební funkce a zvukovou kvalitu jako samostatný hudební přehrávač. Do interní 4GB paměti se vejde až čtyři tisíce skladeb, které lze přehrávat na dodávaných kvalitních sluchátkách. Nové grafické rozhraní přehrávače uzpůsobené dotykovému displeji přístroje usnadňuje správu velkého množství hudebních souborů. W950i bude zobrazovat i obaly hudebních alb. Díky multitaskingu bude uživatel moci poslouchat hudbu a zároveň psát textové zprávy, e-maily nebo prohlížet internetové stránky.

Skladby lze do telefonu díky rychlému přenosu dat v sítích UMTS snadno nahrát přímo z internetu. Je také možné použít počítač a přiložený software Disk2Phone. S jeho pomocí lze soubory rovněž přehledně prohlížet, třídit, vyhledávat nebo mazat.

Sony Ericsson W950i je kompletním zábavním centrem. Kromě hudebního přehrávače uživatelé mohou prohlížet internetové stránky, využívat push e-mail klienta, hrát 3D hry nebo sledovat streamované video. 4GB paměť lze také využít pro úschovu dat, ať se jedná o videa, e-mailové přílohy, obrázky nebo hudební soubory.

W950i podporuje stereo Bluetooth přenos. Se sluchátky HBH-DS970 tak představuje ideální kombinaci pro bezdrátový a zároveň kvalitní poslech hudby.

W950i je třetím oznámeným přístrojem značky Sony Ericsson, který je vybaven novým operačním systémem Symbian 9.1 se softwarovou platformou UIQ 3.0. Do telefonu tak bude možné snadno nainstalovat další aplikace. Jejich široký výběr bude k dispozici v on-line obchodě Sony Ericsson.

Sony Ericsson W950 bude uveden na trh během třetího čtvrtletí tohoto roku v následujících verzích:

W950i – UMTS (2100 MHz) a GSM/GPRS (900/1800/1900 MHz) pro Evropu, Afriku, oblast Středního východu a Asijsko-Pacifickou oblast

W950c – UMTS (2100 MHz) a GSM/GPRS (900/1800/1900 MHz) pro pevninskou Čínu (uvedení bude závislé na dostupnosti sítí třetí generace)

Sony Ericsson W950i – charakteristiky:
Hudba Hudební přehrávač WALKMAN®
Podpora formátů MP3, AAC, AAC+, E-AAC+, WAV a m4a
4 GB interní flash paměti
Možnost uložení až 4000 skladeb
Dotyková obrazovka podporující zobrazení obalů hudebních alb
40ti hlasé polyfonní vyzváněcí tóny
Grafický ekvalizér a Mega Bass™
PC software Disc2Phone pro správu hudebních souborů
Stereo sluchátka v balení
FM rádio s RDS
MusicDJ™
Hlasité handsfree
Streaming hudby a videa
Podpora stereo Bluetooth přenosu
Java MIDP 2.0
2D a 3D hry
Doba poslechu hudby – 10 hodin
Displej a zprávy 2,6 palcová QVGA TFT dotyková obrazovka s 262 tisíci barev
Přehrávání videa (30 fps)
SMS, MMS a e-mail
Automatické opravování a doplňování slov
Rozpoznávání ručně psaných znaků
Připojení UMTS (2100 MHz) a GSM/GPRS (900/1800/1900 MHz)
Internetový prohlížeč Opera™ 8.0
Podpora RSS
Bluetooth™ 1.2
IrDA
USB 2.0 Mass storage, vysokorychlostní přenos (480 Mbps)
USB kabel součástí balení
Modem
WAP 2.0 XHTML/HTML
Pracovní funkce Plnohodnotný internetový prohlížeč Opera™ 8.0
Konektor pro externí anténu
Nabíjení přes USB
Software pro synchronizaci s PC
Flight mode
Rozměry – 106x54x15 mm
Hmotnost 112 gramů
Doba hovoru až 2,5/7,5 hodin (UMTS/GSM)
Pohotovostní doba až 250/340 hodin (UMTS/GSM)

Tiskové zprávy

Diskuse