Western Digital Passport - přenosné pevné disky USB

15. 2. 2006 11:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Snadno použitelné, odolné, přenosné pevné disky s rozhraním USB slouží jako digitální aktovka pro data nejen na cestách

Western Digital Passport - přenosné pevné disky USB

Společnost Western Digital Corp. (NYSE: WDC) oznámila, že její přenosné pevné disky WD Passport™ s rozhraním USB jsou nyní k dispozici v kapacitě 120 GB. Přenosné pevné disky WD Passport s rozhraním USB byly nedávno zvoleny mezi “Ten Coolest Products”“ časopisu USA Today Now: Personal Technology (listopad 2005). Bez potřeby samostatného napájení (u většiny systémů) se mohou pevné disky WD Passport používat kdekoli – stačí je připojit a ukládat data.

WD Passport s rozhraním USB má hladké, zaoblené hrany a tvarované, ochranné odolné pouzdro s neklouzavou úpravou. Uvnitř v sobě skrývá vysoce výkonný 2,5 palcový pevný disk WD Scorpio™ s rozhraním EIDE, nízkou spotřebou a tichým provozem bez zahřívání. Je vybaven technologií Data Lifeguard™ pro maximální ochranu před ztrátou dat.

Pro snadné použití a elegantní design získal WD Passport s rozhraním USB četná ocenění v médiích na celém světě, včetně: „Nejlepší výrobek“ německého časopisu ComputerBild, „Jedna z deseti nejúžasnějších hraček“ španělského časopisu Cosmopolitan, a „Nejlepší koupě“ časopisu Computershopper ve Velké Británii.

WD Passport je nabízen v kapacitách 40, 60, 80, 100 a 120 GB. K dispozici je rovněž praktické a stylové cestovní pouzdro.

Přenosné pevné disky WD Passport s rozhraním USB jsou určeny pro použití jako digitální aktovka na soubory a uživatelům umožňují okamžitě připojit dodatečnou ukládací kapacitu, zasunout pevný disk do praktického přepravního pouzdra na cesty, zálohovat své notebooky pro větší zabezpečení dat a snadno sdílet soubory mezi více počítači. Přenosné pevné disky WD Passport s rozhraním USB mohou pojmout zhruba 53 hodin filmů v DVD kvalitě, přes 30 000 souborů formátu MP3, nebo kolem 34 000 digitálních fotografií.

Předpokládaná cena přenosného pevného disku WD Passport s rozhraním USB s kapacitou 120 GB je 199 USD, předpokládaná cena cestovního pouzdra WD Passport je 24,99 USD.

Přenosné pevné disky WD Passport s rozhraním USB vydrží náročné podmínky provozu profesionálních uživatelů na cestách a požadavky ostatních uživatelů, kteří mají rádi svá data u sebe. Bezpečnostní testy zajistily, že přenosné pevné disky WD Passport s rozhraním USB jsou jedněmi z mála externích pevných disků s certifikací splňující všechny relevantní bezpečnostní požadavky

„Jednoduché a snadno použitelné přenosné pevné disky WD Passport s rozhraním USB spojují stylový design s jedním z nejodolnějších a nejspolehlivějších 2,5 palcových pevných disků ve své třídě a výsledkem je přenosný pevný disk s rozhraním USB, který si zasloužil být označen jako jeden z „Deseti nejskvělejších výrobků“ časopisem USA Today,” uvedl Jim Welsh, viceprezident a ředitel skupiny značkových produktů WD. „S ochranou technologie Data Lifeguard je přenosný pevný disk WD Passport s rozhraním USB spolehlivý natolik, že naši zákazníci jej považují za přenosnou složku pro svůj digitální život.”

Tiskové zprávy

Diskuse