Acer Veriton - počítače s dvojitým jádrem

16. 2. 2006 17:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Řada Acer Veriton: Profesionální osobní počítače s dvojitým jádrem vybavené nejprogresivnější technologií

Acer Veriton - počítače s dvojitým jádrem

Společnost Acer, třetí největší dodavatel osobních počítačů v oblasti EMEA, tzn. v Evropě, na Středním východě a v Africe (zdroj: údaje firmy Gartner za 4. čtvrtletí 2005), představila nové řady profesionálních stolních osobních počítačů Veriton 2800, Veriton 6800 a Veriton 7800 s dvoujádrovými procesory, které jsou určeny pro malé, středně velké i velké společnosti.

Nová řada Veriton s nejnovější technologií dvoujádrových procesorů Intel nabízí vyšší ovladatelnost, bohaté vybavení a vysoké zabezpečení, jež zajišťuje sada programů Acer Empowering, umožňující uživatelům okamžitě vyvolat často používané funkce a nastavení, což přináší vyšší produktivitu a ulehčuje jim život.

Acer Veriton 6800 a 7800
Nová řada osobních počítačů Acer Veriton 6800 a 7800 je založena na nejnovějších procesorech Intel® Pentium® D (řada 800) s dvojitým jádrem, resp. procesorech Intel® Pentium® 4 s technologií Hyper-Threading™ i s technologií Virtualization (u vybranych modelů). Tyto procesory umožňují používat více operačních systémů a aplikací uložených v samostatných oblastech pevného disku. S technologií Virtualization lze používat jeden počítač s několika „virtuálními“ systémy.

Osobní počítače nové řady Veriton 6800 a 7800 jsou osazeny nejnovějším čipsetem Intel® 945G Express, který je určen pro výkonné počítače. Obsahuje také PCI Express x16 grafický slot, které umožňuje používat přídavné výkonné grafické karty. Grafika je podporována výkonným grafickým čipem Intel® Graphics Media Accelerator 950 s technologií Discrete PCI Express x16, která zajišťuje nejvyšší grafický výkon a vynikající 3D zobrazení.

Nejnovější řada počítačů Acer Veriton 6800 a 7800 je dodávána s pamětí dual-channel DDR II 400/533/667 MHz, jíž lze rozšířit až na 4 GB, a s novými pevnými disky Serial ATA II s kapacitou až 250 GB pro dosažení optimálních požadavků uživatelů.

Nová řada Veriton, která nabízí lepší zabezpečení, produktivitu a ochranu dat, potvrzuje odhodlání společnosti Acer zjednodušit začlenění svých výrobků do podnikového prostředí i jejich ovladatelnost.

Acer Veriton 2800
Počítače řady Acer Veriton 2800 ve skříni s minimálními rozměry doplňují nabídku firemních počítačů. Toto řešení umožňuje zákazníkům zařídit jakoukoli kancelář s minimálními prostorovými nároky bez nutnosti slevovat s výkonu.

Nový počítač Acer Veriton 2800 podporuje dvoujádrové procesory Intel® Pentium® D se 800 MHz systémovou sběrnicí. Nabízí tak bezkonkurenční výkon hlavně díky procesorům Intel® Pentium®, chipsetu Intel® 945G Express, dual-channel operační paměti DDR II 400/533/667 MHz a pevným diskům SATA II.

Tenký počítač Veriton 2800 s elegantními křivkami okamžitě probudí důvěru. Nemá ostré hrany ani rohy – hladké tvary vyzařují profesionalitu a spolehlivost. Celkový vzhled nových počítačů Acer Veriton 2800 je charakteristický pro celou řadu Veriton: stabilní, bezpečný, spolehlivý, důvěryhodný a technicky progresivní.

Grafika je podporována výkonným grafickým čipem Intel® Graphics Media Accelerator 950 s technologií Discrete PCI Express x16, která zvyšuje grafický výkon.

Kromě běžných rozhraní pro připojení myši, klávesnice a tiskárny jsou všechny počítače řady Veriton vybaveny osmi porty USB 2.0, které jsou umístěny nejen vpředu v praktickém slotu na horní straně počítače, ale i vzadu, dále integrovaným jednogigovým síťovým adaptérem (10/100/1000 Mbps), který patří ke standardnímu vybavení, a volitelným bezdrátovým připojením.

Nové osobní počítače v profesionálním, moderním, minimalistickém provedení jsou nabízeny se sadou programů Empowering, která obsahuje tři pohodlné funkce: Acer eLock, Acer eSetting a Acer eRecovery.

Acer eLock zjednodušuje ochranu dat, zabraňuje neoprávněnému přístupu a v případě potřeby blokuje zápis na flash disky, optické disky nebo diskety. Acer eSetting se skládá z přehledného uživatelského rozhraní, které nabízí jednoduchý způsob správy a řízení všech funkcí systému. Nepřetržitě sleduje celkový stav systému: monitoruje hardwarové díly, sleduje prostředky a upozorňuje na jakékoli změny hardware. Obnovení operačního systému je užitečná funkce v mnoha situacích. Program Acer eRecovery byl navržen s ohledem na jednoduché a efektivní zabezpečení a současně na maximální spolehlivost. eRecovery snadno zajistí ochranu heslem a obnovu ovladačů, aplikace, popřípadě celého systému. Důmyslné utility pro zálohování a obnovu operačního systému, popř. dat zaručují vysokou míru ochrany a nabízejí tak uživatelům možnost vrátit se k předcházejícímu nastavení, jestliže systém z nějakého důvodu zůstal selže.

Bezpečnost, nižší náklady a vysoká produktivita jsou zabezpečeny management softwarem Acer LANScope, který představuje jednoduchý a efektivní způsob správy celé podnikové sítě. Je vhodný pro každou malou nebo středně velkou firmu.

Společnost Acer navrhla tyto osobní počítače tak, aby byly dokonale přizpůsobeny nejrůznějším nárokům profesionálních uživatelů. Nové osobní počítače Veriton se vyznačují snadnou obsluhou, rozšířenými multimediálními funkcemi, vysokou rychlostí zpracování dat a velkou kapacitou paměti. Tyto systémy se rovněž vyznačují flexibilitou a škálovatelností, která splní i budoucí nároky firemních uživatelů. Spolehlivost, univerzální připojení a konkurenční ceny zaručují návratnost investice.

Tiskové zprávy

Diskuse