Intel Core Duo - pro konstruktéry integrovaných

15. 2. 2006 16:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel rozšířila nabídku procesorů Intel Core Duo a příslušné podpory i do oblasti integrovaných zařízení, jako jsou průmyslové řídící, testovací a technické systémy, letecká technika a zdravotnické zobrazovací zařízení.

Vývojáři integrovaných systémů stále řeší problém, jak spojit požadavky na výkon a nízkou spotřebu energie, a přitom vyhovět nárokům běžných i speciálních aplikací. Procesory Intel Core Duo tyto nároky splňují - přinášejí výkon, nízkou spotřebu a flexibilitu, a umožňují tak další modernizaci integrovaných zařízení.

„Vývoj integrovaných systémů je jako chůze po napjatém laně. Neustále balancuje mezi potřebou vyššího výkonu a pevně danou celkovou spotřebou zařízení,“ uvádí Ton Steenman, ředitel divize Infrastructure Processor Division společnosti Intel. „Procesory Intel Core Duo přinášejí výhody energeticky efektivního zpracování, umožňují zvýšení výkonu, rozšíření funkcí a další modernizaci integrovaných řešení.“

Dvě nezávislá výpočetní jádra mohou souběžně provozovat různé operační systémy. Tím otevírají velký prostor pro návrh různorodých aplikací. Společnost Intel dodává ucelenou sadu softwarových nástrojů, které vývojářům usnadní dosáhnout maximální výkonu aplikací a umožní plné využití možností souběžného zpracování softwarových vláken.

„V současné době máme pro procesor Intel Core Duo připraveny čtyři různě velké systémy, které při zachování stejných rozměrů nabízejí větší možnosti, než jaké mají systémy s procesorem s jedním jádrem,“ říká Norbert Hauser, vicepresident pro marketing společnosti Kontron. „Nové systémy najdou využití v řadě integrovaných zařízení, jako jsou komunikační, zdravotnické, herní či průmyslové systémy. Rovněž se otevírá cesta k integraci funkcí dříve samostatných počítačů do jednoho zařízení, což výrazně sníží náklady na provoz a pronájem prostor.“

Procesor Intel Core Duo spojuje vysoký výkon s funkcemi efektivní správy energie, které snižují provozní náklady. Například technologie Enhanced Intel SpeedStep® systému umožňuje dynamicky měnit spotřebu jader, vyrovnávací paměti a komunikačních sběrnic podle změny výpočetních nároků aplikací. Procesor Intel Core Duo doplňuje mobilní čipová sada Intel® 945GM Express, která přináší vylepšené grafické rozhraní, vysokou datovou propustnost, rychlé ukládání dat a spolehlivost potřebné k výrobě integrovaných systémů.

„Nejnovější energeticky úsporné dvoujádrové procesory Intel využíváme k vývoji špičkových, vysoce výkonných modulů pro výpočetně náročné aplikace,“ řekl Wade Clowes, vicepresident společnosti RadiSys.

Další informace o procesoru Intel Core Duo a podpoře pro konstruktéry integrovaných systémů je k dispozici na http://developer.intel.com/design/intarch.

Procesor Intel Core Duo pro výrobce integrovaných systémů je nyní dostupný s pracovním taktem 2,0 GHz a 1,66 GHz za 423, resp. 316 USD, při odběru 1 000 kusů. Společnost Intel navíc během 30 dní začne prodávat vývojářskou sadu s procesorem Intel Core Duo a mobilní čipovou sadou Intel® 945GM v ceně 1 500 USD.

Tiskové zprávy

Diskuse