Walt Disney, Cisco a Intel vstoupily do společnosti MovieBean

17. 2. 2006 11:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Walt Disney, Cisco a Intel vstoupili prostřednictvím předního investičního fondu Intel Capital do společnosti MovieBean, nového poskytovatele digitální zábavy. Do prvního kola investic v celkové hodnotě 48,5 milionu dolarů se zapojily i další kapitálové fondy: Mayfield Fund, Norwest Venture Partners a VantagePoint Venture Partners.

Cílem společnosti MovieBeam je usnadnění přístupu spotřebitelů k filmům a zábavě a proto uvádí novou službu umožňující zpřístupnění filmů na vyžádání, která je nyní dostupná obyvatelům většiny velkých měst v USA. Nové investory přitahuje především kombinace přístupu k obsahu, technologií, vazeb a kapitálu společnosti MovieBeam a také očekávaný růst popularity spotřební elektroniky a alternativních způsobů distribuce.

„Digitální technologie mění tvář zábavního průmyslu, umožňují další proměny životního stylu spotřebitelů a vytvářejí velmi zajímavé obchodní příležitosti,“ uvádí Paul Otellini, president a CEO společnosti Intel. „Protože hranice mezi spotřební elektronikou a počítači se neustále přibližuje, stává se dostupnost kvalitního prémiového obsahu stále důležitější. Nové služby typu MovieBeam přibližují vize k realitě - zajišťují větší možnosti výběru a využití digitální zábavy.“

Tiskové zprávy

Diskuse