ASUS Extreme AX1900CROSSFIRE

22. 2. 2006 13:52    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS Extreme AX1900CROSSFIRE - sen o výkonu dvojice procesorů na dosah

ASUS Extreme AX1900CROSSFIRE

Grafická karta série X1900 s podporou CrossFire zvyšuje herní výkon za hranice představivosti

Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel vysoce výkonných grafických řešení, představila řídící kartu CrossFire pro nejvýkonnější sérii grafických karet X1900. Připojením karty EAX1900CROSSFIRE k dosavadní kartě série Radeon X1900 s podporou CrossFire mohou hráči ihned pocítit zvýšení frekvence a pocítit zcela nový zážitek z hraní.

EAX1900CROSSFIRE /2DH/512M obsahuje světově nejvýkonnější grafický procesor ATI Radeon X1900CF a extrémně rychlou DDR3 grafickou paměť s 512MB. V režimu CrossFire může EAX1900CROSSFIRE využívat speciální VHDCI konektor pro připojení k dalším členům série X1900 – Radeon® X1900XTX nebo Radeon X1900XT, čímž se herní výkon zvýší až na dvojnásobek v porovnání s výkonem jedné karty.

Karta EAX1900CROSSFIRE /2DH/512M podporuje nejnovější standardy zobrazovacích technologií, zahrnující Shader Model 3.0, High Dynamic Rendering a podporu pro LCD s vysokým rozlišením 2560 x 1600, aby poskytla optimální podmínky pro příjemnou videozábavu.

EAX1900CROSSFIRE zároveň nabízí více než jen pouhé zvýšení grafického výkonu při hraní her na počítači. Aplikace ASUS GameReplay a GameLiveShow umožňují sdílet herní zážitky s jinými herními nadšenci dokonce v přímém přenosu a technologie Splendid slibuje velké zvýšení kvality obrazu na vašem monitoru:

ASUS GameReplay: Trénink vede k dokonalosti a platí to také o hraní. U populárních týmových LAN her, jako jsou Counter Strike a Unreal Tournaments, je klíčem k vítězství strategie. GameReplay nahrává průběh hry do MPEG4 videosouborů, takže si týmy mohou později prohlížet všechny akce a taktiky, aby je vylepšily pro další turnaj. Nahrané soubory se také dají použít jako spořiče obrazovky nebo vkládat na webové stránky.

GameLiveShow: Stejně jako lidé, kteří sdílejí svoje životy a myšlenky prostřednictvím internetu, chtějí zkušení hráči často předvést svoje perfektně prováděné strategie a účinné triky. GameLiveShow je vytvořena k tomu, aby umožnila hráčům přenášet jejich postupy při hraní živě po Internetu. Ostatní hráči se k nim mohou připojit a sledovat experty přímo v akci.

GameFace Messenger: Je to uživatelsky přívětivé rozhraní, podobné jako u populárních komunikačních programů, které slouží pro pořádání online herních konferencí (Gameference) několika hráčů. Stačí se zaregistrovat, přihlásit a zábava může začít. GameFace Messenger je stejně tak snadno použitelný jako ostatní volně dostupné komunikační programy.

Technologie Splendid Video Enhancing: Technologie „Splendid Video Enhancing“ v ovladači grafických karet ASUS detekuje aktivaci a použití grafických aplikací a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu tak, aby vypadal co nejlépe. Splendid nabízí pět režimů - standardní, herní, kino, scenérie a noční - pro dosažení nejlepších vizuálních výsledků při různém zobrazení.

Karta EAX1900CROSSFIRE /2DH/512M je nyní celosvětově dostupná.

Přehled parametrů:
Grafický procesor: - RADEON X1900CF
Videopaměť: - 512 MB DDR3
Frekvence procesoru: - 625MHz
Frekvence paměti: - 1,45GHz (725MHz DDR3)
Rozhraní paměti: - 256bitové
Max. rozlišení: - 2048 x 1536
Sběrnice: - 16linková PCI Express
HDTV výstup: - Ano
VGA výstup: - Ano
DVI výstup: - Ano
Dvojí DVI výstup: - Ano
Dvojí VGA výstup: - Ano
Dodávaný software: - ASUS Utilities & Driver
Dodávané adaptéry/kabely: - adaptér DVI – VGA, CROSSFIRE kabel, Adaptér DVI – YPrPb, ASUS GAMEPAD

Tiskové zprávy

Diskuse