IBM - ochrana dat Tivoli CDP

22. 2. 2006 13:54    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM rozšiřuje funkce softwaru pro nepřetržitou ochranu dat Tivoli CDP

Nejnovější upgrade nabízí zákazníkům větší funkčnost a podporu zálohování e-mailů

Společnost IBM oznámila novou verzi svého softwaru Continuous Data Protection for Files, který nabízí zdokonalené zálohování dílčích souborů aplikací Lotus Notes a Microsoft Outlook a také nové administrativní nástroje pro jednodušší správu.

Nová verze softwaru, který funguje jako jakási bezpečnostní síť pro data a v reálném čase zálohuje informace uložené v osobních počítačích a serverech, obsahuje řadu funkcí na zjednodušení správy prostřednictvím vyšší rychlosti a lepší kontroly nad replikací.

Rozsáhlé soubory, v nichž mají uživatelé uloženy e-maily, představují určitý problém, neboť není praktické zálohovat celý archiv pokaždé, kdy dojde ke změně. Nový software automaticky rozpozná, které části těchto velkých souborů se změnily, a kopíruje pouze pozměněné části, což výrazně šetří přenosovou kapacitu sítě a úložné místo na cílovém médiu.

Nový panel nastavení poskytuje zákazníkům tlačítko pro dočasné pozastavení a opětovné spuštění procesu replikace. Obsahuje také novou funkci pro určení a omezení maximálního přenosového pásma, které aplikace IBM CDP for Files může využívat. Nové pole pro konfiguraci vzdáleného místa navíc umožňuje zákazníkům kontrolovat, kolik verzí každého souboru má být ve vzdálených cílových médiích uchováváno.

Společnost Consigli Construction se sídlem v Milfordu v americkém státě Massachusetts v současné době používá aplikaci IBM CDP for Files pro zálohování dat z notebooků na místní server a pak na pásku a připravuje se na zahájení druhé fáze implementace softwaru, kdy bude zálohovat také důležité databáze ze serverů.

Aplikace IBM Tivoli Continuous Data Protection for Files 2.1.2 je k dispozici nyní za 35 dolarů na jeden notebook nebo desktop a 995 dolarů na jeden serverový procesor. IBM tento software prodává přímo a prostřednictvím svých obchodních partnerů. Další informace o tomto produktu najdete na webu http://www-306.ibm.com/software/tivoli/products/continuous-data-protection/.