Acer TravelMate 3010 - malý s Core Duo

22. 2. 2006 13:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer představil nový přírůstek do své nabídky podnikových počítačů - novou řadu ultrapřenosných mobilních notebooků TravelMate 3010, které jsou založeny na převratné technologii Intel Centrino Mobile Duo s kódovým názvem ‘NAPA’.

Acer TravelMate 3010 - malý s Core Duo

V současné době představuje efektivita klíč k úspěchu a TravelMate 3010 je navržen pro potřeby úspěšných profesionálních uživatelů, kteří vyžadují výkon a produktivitu, nezávislost a úplnou konektivitu v kompaktním a přenosném provedení.

Výkon a efektivita
Počítače řady TravelMate 3010 nabízejí vynikající výkon, který je založen na progresivním procesoru Intel Core Duo s frekvencí až 2,16 GHz, novém čipsetu Intel 945PM Express s 677MHz systémovou sběrnicí a úplné bezdrátové připojitelnosti, jíž zaručuje čipset Intel PRO/Wireless 3945ABG s dvoupásmovým řešením IEEE 802.11a/b/g WiFi Certified pro provoz ve třech režimech a podporou bezdrátové technologie Acer SignalUp.

Krátká odezva paměti DDR2 ve spojení s velmi rychlým pevným diskem Serial-ATA zajišťuje neobyčejně rychlý přenos dat a vyšší spolehlivost.

Produktivita a efektivita
Ultrapřenosný počítač řady TravelMate 3010 umožňuje úplný přístup k moderním komunikačním funkcím založeným na využití internetu a nabízí integrovanou technologii Acer Video Conference s podporou Voice and Video over IP (VVoIP) a Acer OrbiCam, CMOS kameru s rozlišením 1,3 megapixelů namontovanou na LCD panelu, která nabízí následující funkce:
• možnost otočení až o 225° do ergonomické polohy
• technologie Acer VisageOn (software pro rozpoznání obličeje a vystředění)
• technologie Acer OptimaLight (software pro zvýšení kvality obrazu).

Produktivita rovněž znamená dostupnost v reálném čase a přístup ke kritickým datům na jakémkoli místě. Počítač TravelMate 3010 je vybaven veškerými možnostmi pro připojení, a tedy je vhodný pro použití v jakémkoli prostředí: WLAN, LAN, WPAN (Bluetooth 2.0), vytáčené spojení a optické rozhraní (FIR).

K dalšímu zvýšení efektivity přispívá technologie Acer Empowering – jednoduché rozhraní, které nabízí snadný přístup k nejprogresivnějším konfiguracím systému nejvýše třemi kliknutími.

Efektivita pro mobilitu
Mobilní profesionální uživatelé potřebují efektivní a lehký notebook pro přenášení důležitých informací i na cestách. Počítač TravelMate 3010 v jedinečném provedení folio s hliníkovým povrchem, který se vyznačuje nízkou hmotností pouhých 1,5 kg , dlouhou výdrží při provozu na baterie až 7 hodin a kompaktními rozměry formátu A4, dokáže splnit i ty nejvyšší mobilní nároky.

Počítač řady TravelMate 3010 představuje velmi dobrý kompromis mezi flexibilním mobilním zařízením a lehkým provedením. Je vybaven širokoúhlým LCD 12,1” (WXGA) panelem s rozlišením 1280x800 bodů a podporou Intel® Graphics Media Accelerator 950. Proprietární software Acer GridVista je určen pro správu pracovní plochy při práci s několika programy ve více oknech, a tedy zaručuje optimální využití jasného LCD panelu.
.

Efektivita pro zabezpečení
Na cestách nelze podceňovat bezpečnost. Společnost Acer vyvinula technologii DASP+ pro zajištění nejvyšší bezpečnosti notebooků, jíž vybavila rovněž tento přenosný počítač TravelMate 3010. Technologie DASP+ se skládá z:

• technologie Acer Gravisense, která zjišťuje náhlé změny pohybu (jako např. při pádu) a automaticky oddálí hlavy, aby nedošlo k poškození povrchu disků

• technologie Anti Theft, která varuje uživatele v případě, že se počítač začne pohybovat, a
• technologie Acer Disk Anti-Shock Protection, která chrání pevný disk proti nárazům a zaručuje jedinečnou úroveň aktivní fyzické bezpečnosti.

Více než jen vynikající mobilita
Po návratu do kanceláře může notebook Acer TravelMate 3010 plně nahradit stolní počítač. Dokovací stanice ezDock založená na technologii PCI-Express umožňuje připojit k notebooku nejrůznější periferní zařízení, a tedy zajišťuje nejvyšší účinnost a efektivitu. Všechny modely jsou navíc vybaveny třemi porty USB 2.0, portem Firewire IEEE 1394, portem pro připojení externího displeje (VGA), konektorem pro připojení sluchátek/reproduktoru/line-out s podporou S/PDIF, konektorem pro připojení mikrofonu/line-in, portem Ethernet (RJ-45) a portem modemu (RJ-11).

Přenosné počítače řady TravelMate 3010 jsou dodávány s předinstalovaným operačním systémem Microsoft® Windows® XP Professional v české verzi a úplnou sadou utilit. Notebook je vybaven technologiemi Acer Empowering (eDataSecurity, eLock, ePerformance, eRecovery, eSettings, eNet, ePower a ePresentation), Acer GridVista, Adobe Reader, Cyberlink Power DVD, NTI CD-Maker a Norton AntiVirus, které mohou být aktualizovány na internetu.

Na notebooky řady Acer TravelMate 3010 je poskytována standardně jednoletá mezinárodní záruka ITW. Záruka může být prodloužena na dva nebo tři roky, pokud zvolíte službu AcerAdvantage. V nabídce je i služba prodloužení na tři roky, která se vztahuje na náhodné poškození notebooku.

Dostupný model:
TravelMate 3012WTMi_100 – 44 990 Kč/58 990 Sk bez DPH
Procesor Intel® Core™ Duo T2300 (2 MB Cache, 1,66 GHz, 667 MHz FSB), Microsoft® Windows® XP Professional (v české verzi), 12,1" WXGA, 1024 MB (2x 512 MB) DDRII, 100 GB 5400rpm SATA, externí DVD-SuperMulti, VoIP Bluetooth® telefon, 1,3 MP videokamera, LAN, WLAN, modem, čtečka karet 5 v 1, 6 + 3-článková baterie

Tiskové zprávy

Diskuse