NETGEAR a DS2 uvádí 200Mb/s řešení Powerline HD

3. 3. 2006 12:31    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost NETGEAR se spojuje se společností DS2 a na trh uvádí 200Mb/s řešení Powerline HD

Inovační technologie Powerline od společností NETGEAR a DS2 přináší do oblasti digitálního vybavení domova streamování videa ve vysoké kvalitě a s vysokým rozlišením.

NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), světový poskytovatel technologicky vyspělých značkových síťových produktů, a společnost Design of Systems on Silicon (DS2), přední dodavatel komunikačních čipových sad Powerline, dnes oznámily, že spojují své síly a hodlají nabídnout technologii Powerline HD s rychlostí 200Mb/s, která spotřebitelům zajistí dostupné, vysoce výkonné a kvalitní širokopásmové připojení v libovolné části jejich domovů, aniž by museli mezi jednotlivými místnostmi natahovat kabely.

Přeměna kterékoliv elektrické zásuvky na vysokorychlostní širokopásmové připojení dovolí při rychlosti 200 Mb/s spotřebitelům snadno a v maximální možné míře využít jejich síťová zařízení (digitální videorekordéry, herní konzoly, osobní počítače, tiskové servery nebo třeba systém NETGEAR Storage Central) k ukládání a uchovávání dat, sdílení tiskáren, zálohování, hraní v síti Internet a streamování videa. Tato patentovaná technologie, která využívá standardizované čipové sady společnosti DS2, nabídne rovněž garantovanou kvalitu služeb v oblasti videa (Quality of Service - QoS), takže uživatelům umožní hladké rozvedení streamovaného videa ve vysokém rozlišení po celé domácnosti.

Dodávky prvních produktů značky NETGEAR, založených na technologii Powerline společnosti DS2, se očekávají v druhém čtvrtletí roku 2006. Produkty budou k dispozici prostřednictvím spotřebitelských a distribučních kanálů a poskytovatelů služeb společnosti NETGEAR.

Společnosti NETGEAR a DS2 společně předvedou svou 200Mb/s technologii Powerline HD na veletrhu CeBIT v Hannoveru v Německu, od 9. do 15. března 2006, na stánku společnosti NETGEAR (stánek C58, hala 13).

Tiskové zprávy

Diskuse