IBM - automatizace řízení podle předpisů

23. 2. 2006 11:53    Rubrika: Tiskové zprávy

V souvislosti se svou iniciativou, jejímž cílem je pomáhat organizacím s řízením vývoje softwaru a systémů, uvedla společnost IBM nový software, který má systémovým inženýrům pomoci spravovat vývojové prostředí a snáz dodržovat předpisy pro specifická odvětví.

Nástroj IBM Rational Systems Developer, postavený na platformě Eclipse, pomáhá organizacím sledovat požadavky specializovaných předpisů od návrhu po implementaci. Díky podpoře portfolia softwaru Rational umožňuje Rational Systems Developer inženýrům komplexněji spravovat vývoj softwaru a automaticky do tohoto procesu integrovat požadavky předpisů.

Například ve vojenském průmyslu pomáhá Rational Systems Developer systémovým inženýrům dodržovat povinné požadavky kladené na vojenské systémy, tzv. Department of Defense Architecture Framework (DoDAF), neboť poskytuje standardizovaná zobrazení a informační sestavy o architektuře systému. Rational Systems Developer také dokáže vytvořit vizuální model návrhu systémového softwaru a je schopen automaticky z návrhu vygenerovat kód, což šetří čas a zvyšuje přesnost budoucích projektů. Řešení Rational Systems Developer se uplatní také u dalších projektů shody a standardů, například u procesů certifikace a akreditace AUTOSAR, DoD5000 a Navy Open Architecture.

Další hlavní výhody:
Méně kódování – grafické znázornění kódu v jazyce UML 2.0 je transformováno do jazyka C++, Java nebo CORBA, což vývojářům systémů umožňuje snáz a kvalitněji psát kódově náročné aplikace.

Základem je platforma Eclipse – poskytuje vývojářům otevřenou platformu, která je nezávislá na dodavateli a na níž mohou stavět partneři. Platforma Eclipse pomáhá architektům, systémovým inženýrům, vývojářům a pracovníkům testování připravit organizaci pro přechod z modulární systémové architektury na architekturu SOA.

Integrace s portfoliem softwaru Rational – umožňuje systémovým inženýrům využívat prvotřídní řízení procesů, správu požadavků, správu změn a testovací funkce a zaručuje, aby jejich práce byla v souladu s prioritami organizace a regulačními požadavky.

Tiskové zprávy

Diskuse