Acer upevňuje vedení v prodeji LCD

28. 2. 2006 10:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer si upevňuje vedoucí postavení v prodeji LCD monitorů v západní Evropě a posiluje svou pozici ve střední Evropě

(Zdroj: Bryan Norris Associates za 4. čtvrtletí 2005)

V průběhu čtvrtého čtvrtletí 2005 společnost Acer znovu potvrdila a posílila své vedoucí postavení v Evropě v prodeji LCD monitorů. Podle nejnovějších údajů společnosti Bryan Norris Associates o prodeji “značkových výrobků” na evropském trhu společnost Acer dále zvýšila prodej LCD monitorů a upevnila si vedoucí postavení s 20% podílem na trhu, čímž zvětšila náskok před přímými konkurenty na trhu.

Ve čtvrtém čtvrtletí 2005 se společnosti Acer podařilo upevnit první místo v prodeji LCD monitorů v západní Evropě o další procentní bod. Tím potvrdila svůj celkový růst a zvýšila náskok před konkurencí o čtyři procentní body.

V rámci celé Evropy je společnost Acer nejúspěšnější prodejce značkových LCD monitorů v devíti zemích: v České republice, Finsku, Francii, Holandsku, Itálii, , Rusku, Slovensku, Španělsku a Švýcarsku. Dále obsadila druhé místo v Belgii, Bosně-Hercegovině, Dánsku, Maďarsku, Německu a Norsku a udržela si uspokojivé třetí místo v Portugalsku, Rakousku a Velké Británii.

Rovněž je třeba zvlášť vyzdvihnout Francii a Rusko, které v průběhu jediného čtvrtletí dosáhly vynikajících výsledků. Společnost Acer France nejen potvrdila vedoucí postavení, ale navíc zvýšila podíl na trhu na 26,9 %, tzn. o více než deset procentních bodů před prodejcem na druhém místě. Společnost Acer Russia neočekávané poskočila z třetího místa na první v průběhu jediného čtvrtletí a získala podíl na trhu 22,5 %.

“Správnost našeho záměru odstraňovat bariéry mezi technikou a lidmi jasně potvrzují tyto výjimečně pozitivní výsledky, které dokazují, že uživatelé oceňují nabídku LCD monitorů Acer," uvedl Oliver Ahrens, Product Business Manager, Acer Monitor Division. “Spolehlivost, inovace a promyšlený design představují základní prvky, které ve spojení s rychlým uváděním na trh a schopností našeho výzkumného a vývojového oddělení předvídat vývojové trendy a plnit potřeby uživatelů uváděním technicky progresivních výrobků na trh vždycky odlišovaly naši strategii a naše řady výrobků."

Řady monitorů Prestige, Gamers a Ferrari nabízejí inovativní technologii Acer CrystalBrite, založenou na využití velmi tenké a průzračné fólie, jíž je potažen LCD panel. Tato fólie zlepšuje účinnost filtrování a zrychluje reprodukci obrazu. Technologie Acer CrystalBrite navíc zaručuje nejlepší vizuální zážitek, neboť zabraňuje rozptylu okolního světla i vyzařovaného světla. Všechny monitory Acer dále splňují nejnáročnější certifikaci ISO, a tedy omezují namáhání zraku a současně zajišťují nejvyšší ochranu zraku.

LCD displeje Acer získaly mnoho významných cen včetně prestižní ceny iF za design za rok 2005 (International Forum Design), která byla udělena modelu AL2023WM řady Prestige. Také displej AL1951 řady Gamers obdržel proslulou cenu iF za design (International Forum Design) za rok 2006. Tato cena je považována za jedno z nejprestižnějších ocenění pro design na světě.

Nejdůležitější událostí roku 2005 se stalo zahájení prodeje úplné řady monitorů LCD Ferrari, která představuje výsledek spolupráce společnosti Acer a maranellského závodního týmu. LCD monitory Ferrari s úhlopříčkou 17”, 19” a 20” se širokoúhlým displejem se vyznačují elegancí a propracovaným designem, využitím jedinečných materiálů a progresivních technologií, jako např. Acer CrystalBrite.

Zaměření společnosti Acer na LCD monitory potvrzuje trvalé obnovování naší rozsáhlé nabídky displejů, které v současné době tvoří úplnou řadu vysoce kvalitních, ergonomických, spolehlivých a elegantních modelů s úhlopříčkou 15" až 20", včetně 19” až 24” širokoúhlých monitorů.

Na všechny LCD monitory Acer je poskytována tříletá záruka.

Tiskové zprávy

Diskuse