BenQ CP120 - nejmenší a nejlehčí mikroprojektor

3. 3. 2006 12:29    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ dodává nejmenší a nejlehčí přenosný digitální mikroprojektor na světě s vestavěnou podporou pro bezdrátové připojení

BenQ CP120 - nejmenší a nejlehčí mikroprojektor

Model CP120 je ideální pro mobilní profesionály a malé společnosti, váží 1,3 kg a nabízí pružné možnosti bezdrátového připojení pomocí standardů IEEE802.11a/b/g

Společnost BenQ, přední výrobce produktů pro digitální životní styl, oznámila celosvětovou dostupnost přenosného digitálního mikroprojektoru CP120, který je nejmenším a nejlehčím projektorem na světě s vestavěnou možností bezdrátového připojení. Model CP120 je ideální pro mobilní profesionály, váží pouhých 1,3 kg a nabízí variabilní možnosti bezdrátového připojení s kompatibilitou pro tři nejběžnější verze bezdrátového standardu IEEE802.11 (tj. 802.11a/b/g).

Projektor CP120 poskytuje solidní souhrn vynikajících parametrů, mezi něž patří nativní rozlišení XGA, jas 1500 ANSI lumenů a kontrastní poměr 2000:1. Projektor je navíc vybaven 5 segmentovým barevným kolečkem se zlatým poměrem barev (Golden Ratio Color Wheel) jako vlastní technologii společnosti BenQ, jež poskytuje vysoce kvalitní reprodukci barev. Díky novému barevnému kolečku se zlatým poměrem barev vytváří projektor CP120 přirozenější pleťové tóny pomocí lepší saturace červené a modré složky než je tomu u standardní palety RGB, aniž by se snížil obsah zelené složky. Tato vlastnost přináší bohatý obraz s plnými barvami pro všechny obrazové formáty, především pro DVD a televizi s vysokým rozlišením (HDTV) nebo sportovní přenosy.

Projektor CP120 je rovněž vybaven novou technologií pro projektory: standardem sRGB (Standard Red, Green and Blue – standardní červená, zelená a modrá). Standard sRGB byl definován společnostmi Microsoft a HP a dosahuje lepšího vyrovnání barev mezi aplikacemi a různými hardwarovými zařízeními, jako jsou například monitory, skenery, tiskárny a digitální fotoaparáty, a zajišťuje tak, že to, co uživatelé vidí na obrazovce svého počítače, bude vypadat přesně stejně při promítání projektorem. Na rozdíl od jiných projektorů standard sRGB zajistí, aby uživatelé neměli barvy posunuté k zelené, i když si připraví svou prezentaci se žlutým pozadím. Promítané barvy budou odpovídat skutečným barvám bez ohledu na to, zda předvádějí prezentaci nebo se dívají na film.

Projektor CP120 je vybaven ochranou pomocí hesla pro zvýšení bezpečnosti a doba pro jeho ochlazení je pouze 30 sekund. Lidé na cestách mohou využít výhod, které přináší režim pro vysoké nadmořské výšky, snadno posuvný kryt objektivu, odpružené nastavovací nožičky a otvor pro instalaci na stativ, díky němuž se projektor nejen snadno používá, ale i přepravuje.

Tento projektor je kompatibilní s několika konfiguracemi pro vstup a výstup video systému, včetně NTSC, PAL, SECAM, EDTV a HDTV (1080i, 720p, 576p, 576i, 480p a RGBHV). Kromě toho některé části optických technologií, které model CP120 používá, byly vyvinuty přední společností v tomto oboru – Carl Zeiss Optical System Design.

Technické údaje
Rozměry (ŠxVxH): 218 x 172 x 61 mm
Hmotnost 1,3 kg

Projekční technologie DLP™