Intel - továrna na polovodiče v Hočiminově Městě

3. 3. 2006 12:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel oznámila, že za 300 milionů USD postaví v Hočiminově Městě závod na montáž a testování polovodičů. Jedná se o první takovouto investici globálního polovodičového průmyslu ve Vietnamu, která je plně v souladu se strategií společnosti Intel investovat na základě celkové poptávky. Stavba továrny bude zahájena okamžitě.

„Vietnam dosáhl značných úspěchů ve výstavbě technologické infrastruktury a rozvoji vzdělávacích programů rozšiřujících schopnosti místních pracovníků,“ uvedl Craig Barrett, předseda správní rady společnosti Intel. „Společnost Intel se těší na spolupráci se státní správou a veřejným sektorem ve Vietnamu a na další zvyšování jejich technologických možností a konkurenceschopnosti.“

Nejnovější přírůstek do globální sítě montážních a testovacích provozů společnosti Intel doplňuje existující podnikatelské aktivity v jihovýchodní Asii. Společnost Intel v rámci programu digital ASEAN (d-ASEAN) usiluje o další rozvoj pracovních sil v oblasti digitálních technologií, začlenění technologií do školství a státní správy a širší zpřístupnění technologií firmám a spotřebitelům.

Nová továrna je součástí celosvětového rozšiřování výrobní kapacity společnosti Intel. Do konce roku 2006 společnost plánuje investovat do rozšíření kapacit po celém světě více než 6 miliard dolarů. Po svém dokončení se vietnamská továrna stane sedmým montážním závodem globální sítě společnosti Intel, ve kterém bude podle plánů zaměstnáno zhruba 1200 lidí. Mezi další závody patří Penang a Kulim v Malajsii; Cavite na Filipínách; Chengdu a Shanghai v Číně a San Jose v Costa Rice.