Sony Ericsson K790i a K800i - Cyber-shot

8. 3. 2006 11:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Sony Ericsson K790i a K800i s označením Cyber-shot™: nová generace fotoaparátů v mobilních telefonech

Sony Ericsson K790i a K800i - Cyber-shot

Společnost Sony Ericsson dnes představila dva přístroje se značkou Cyber-shot™. Ta je synonymem pro kvalitní digitální fotoaparáty. Prvními mobilními telefony s označením Cyber-shot™ se staly modely K790i a K800i. Jsou vybaveny fotoaparátem s rozlišením 3,2 megapixely s automatickým zaostřováním, xenonovým bleskem a funkcí BestPic™. Ta usnadňuje pořízení požadovaného záběru. Pro uložení fotografií je možné využít paměťové karty Memory Stick Micro. Přístroje K790i a K800i kombinují pokročilé fotografické funkce s vysokorychlostním přenosem dat – K790i podporuje datové přenosy EDGE a K800i je připraven na použití v sítích UMTS.

„Mobilní telefony s označením Cyber-shot™ představují novou generaci fotomobilů. Ta je charakterizována spojením předností mobilních telefonů Sony Ericsson a digitálních fotografických technologií Sony,“ říká Rikko Sakaguchi, Senior Vice President for Product and Application Planning společnosti Sony Ericsson.

Mobilní telefony K790i a K800i mají elegantní design a velký displej. Podobně jako další přístroje Sony Ericsson se vyznačují konceptem dvou předních stran – z jedné strany mobilní telefon, z druhé fotoaparát. Ten se při fotografování drží horizontálně a aktivuje se pouhým odsunutím krytu čočky. Uživatelské prostředí fotoaparátu je naprosto shodné se samostatnými digitálními fotoaparáty Cyber-shot™.

3,2 megapixelový fotoaparát s automatickým zaostřováním pořizuje fotografie s vysokým rozlišením a ostrostí. Jako běžné fotoaparáty je vybaven integrovaným xenonovým bleskem. S jeho pomocí lze fotit ve tmě až na několikametrovou vzdálenost nebo využívat funkce redukce červených očí. Rozmazání pořizované fotografie při nechtěném pohybu ruky pak zabrání stabilizátor obrazu.

Ve fotoaparátech je integrována nová funkce BestPic™, díky které uživatel nikdy nepřijde o ten správný snímek. Umožňuje při jednom stisku spouště pořídit celkem devět fotografií v plném rozlišení – kromě té aktuální vždy i čtyři před a čtyři po okamžiku pořízení fotografie. Uživatel si pak vybere tu nejlepší.

Tisk pořízených fotografií je díky funkci PictBridge™ možný i bez použití počítače. Telefon se jednoduše připojí pomocí USB kabelu přímo k tiskárně. S dodávaným softwarem Adobe je snadná i správa fotografií a přístroje podporují i obrázkové blogování. Reagují tak na celosvětový růst obliby blogování a umožňují vytváření a úpravu osobních blogů přímo v mobilním telefonu.

V přístrojích K790i a K800i je i mnoho pracovních funkcí. Mezi ty patří například plnohodnotný internetový prohlížeč, čtečka RSS, vyhledávač Google nebo podpora standardních push e-mail klientů. Sdílení fotografií, videa, hudby a dalších dat usnadní Bluetooth 2.0, infraport, USB 2.0 a paměťové karty Memory Stick Micro. Přístroje nabízí také hudební přehrávač, FM rádio s RDS nebo 3D hry.

Sony Ericsson K800 je dvoupásmový mobilní telefon s podporou sítí UMTS a K790 je třípásmový mobilní telefon s technologií EDGE. Oba přístroje budou k dispozici v černém provedení. Na trh budou uvedeny během druhého čtvrtletí tohoto roku v následujících verzích:

K800i – UMTS (2100 MHz) a GSM/GRPS (900/1800/1900) pro Evropu, Afriku, oblast Středního východu a Asijsko-Pacifickou oblast

K800c – UMTS (2100 MHz) a GSM/GRPS (900/1800/1900) pro pevninskou Čínu (uvedení bude závislé na dostupnosti sítí třetí generace)

K790i – Třípásmový EDGE (900/1800/1900 MHz) pro Evropu, Asijsko-Pacifickou oblast a americké trhy

K790a – Třípásmový EDGE (850/1800/1900 MHz) pro americké trhy

K790c – Třípásmový EDGE (900/1800/1900 MHz) pro pevninskou Čínu

Sony Ericsson K790i a Sony Ericsson K800i – charakteristiky:

Obrázky a zprávy

3,2 megapixelový fotoaparát s automatickým zaostřováním
Xenonový blesk
BestPic™
Stabilizátor obrazu
2,0” QVGA TFT displej s 262 tisíci barev
Aktivní kryt čočky fotoaparátu
Samostatné tlačítko spouště
Uživatelské rozhraní Cyber-shot™
Interní paměť 64 MB pro uložení až 100 fotografií v plném rozlišení
Nahrávání a přehrávání videa
PC software Adobe
16x digitální zoom
Redukce červených očí
DPOF & PictBridge
Chronologické zobrazení pořízených fotografií
Obrázkové blogování
PictureDJ ™ a VideoDJ™
Podpora standardních push e-mail (P-IMAP) klientů
VGA fotoaparát pro videohovory (pouze v K800i)

Zábava
Hudební přehrávač s podporou formátů MP3, AAC, AAC+, eAAC+ support
Přehrávač videa
Music DJ™
Ochrana autorských práv OMA fáze 1.x
Streaming hudby a videa
3D hry
Speciální tlačítka umožňující snadné hraní her s horizontálně položeným telefonem
FM rádio s RDS

Připojení
Bluetooth® 2.0
IrDA
Plnohodnotný prohlížeč internetových stránek, čtečka RSS
USB 2.0 Mass storage
Konektor pro externí anténu
Slot pro paměťové karty Memory Stick Micro™ (M2™)
Flight mode

Multitasking
USB kabel, stereo sluchátka a PC software v balení
Doba hovoru: až 7 hodin GSM/2,5 hodin UMTS

Pohotovostní doba: až 350 hodin
Rozměry: 106 x 47 x 18 (22) mm
Hmotnost: 115 gramů

Tiskové zprávy

Diskuse