Sony Ericsson a Google - hledání na internetu

8. 3. 2006 11:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Sony Ericsson a Google přinášejí do mobilních telefonů snadné hledání na internetu a blogování

Společnosti Sony Ericsson a Google dnes oznámily spolupráci v oblasti funkcí hledání na internetu a blogování pro mobilní telefony. V přístrojích Sony Ericsson tak budou zabudované služby Google Blogger a Google Web Search. Společnosti tak jako první v mobilních telefonech nabízí předinstalovanou aplikaci určenou pro blogování, která je těsně provázána s funkcemi přístrojů. Prvními telefony s těmito aplikacemi budou model Sony Ericsson K610i a dnes představené modely K790i a K800i.

„Blogování zažívá neuvěřitelný růst. Uživatelé stále častěji používají své osobní blogy na internetu jako způsob sdílení informací nebo obrázků,“ říká Jan W\xE4reby, výkonný viceprezident pro prodej a marketing společnosti Sony Ericsson. „Spoluprací s Google můžeme uživatelům mobilních telefonů nabídnout rychlý a jednoduchý způsob, jak blogovat. Zároveň našim zákazníkům přineseme vyhledávací služby lídra v tomto oboru.“

„Uživatelé v dnešní době vyžadují stále větší mobilitu a možnost okamžitého přístupu k informacím, ať jde o poslední zprávy nebo o cestu k restauraci,“ říká Nikesh Arora, viceprezident pro Evropu společnosti Google Inc.

Integrované aplikace hledání na internetu a blogování jsou naprosto novými funkcemi v mobilních telefonech Sony Ericsson. Vyhledávač Google se stane standardní aplikací všech nových telefonů této značky podporujících prohlížení internetu. Jednoduchý přístup k vyhledávání na internetu zaručí ikonky Google Web Search, které se objeví v menu mobilních telefonů. Uživatelé budou moci například přímo spustit vyhledávání na internetu z jakékoli právě zobrazené stránky, aniž by museli v prohlížeči otevírat nové okno. Pouze jedním stiskem tlačítka tak budou moci snadno a rychle najít všechny informace, které potřebují.