Úřady na internetu

3. 3. 2006 12:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Pouze 38 procent tuzemských uživatelů internetu starších 15 let již využilo alespoň jednou internet pro hledání informací týkajících se státní správy nebo pro komunikaci s úřady a jen osm procent jej používá k tomuto účelu pravidelně.

Ukázal to lednový průzkum společnosti Factum Invenio pro BMI sdružení, které je organizátorem projektu Březen - měsíc internetu. Proto se 9. ročník BMI zaměří na e-government a zejména právě na komunikaci úřadů s občany pomocí internetu. Jeho cílem je ukázat, že již existuje řada webů a aplikací, které mohou občanům ušetřit čas a poskytnout množství užitečných informací, jenom se o nich ne vždy dostatečně ví.

Záštitu nad letošním Březnem - měsícem internetu převzali předseda vlády a Úřad vlády ČR, ministerstvo informatiky, ministerstvo financí, ministerstvo práce a sociálních věcí, ministerstvo průmyslu a obchodu, ministerstvo spravedlnosti, ministerstvo vnitra a portál BusinessInfo.cz. Právě jejich portály a weby budou mezi těmi, se kterými se přednostně seznámí návštěvníci na akcích zaměřených na propagaci internetu, které na březen přichystalo více než 360 knihoven po celé republice. Často nabídnou speciální slevy nebo bezplatný přístup k internetu, školení práce s internetem pro různé skupiny zájemců, jako jsou ženy v domácnosti, senioři, nezaměstnaní, uživatelé se zdravotním postižením. Kromě seznámení s vybranými portály státní správy se soustředí také na představení webů dané obce, města či kraje.

Hlavními partnery 9. ročníku Března - měsíce internetu Česká pošta a společnost GRISOFT, mediálními partnery Český rozhlas, Protext - PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ, Vogel Burda Communications a časopis Egovernment, odborným partnerem FORInternet. Podrobnější informace o programu BMI 2006 jsou na http://www.brezen.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse