Apple Mac mini s Intel Core Duo

12. 3. 2006 12:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Apple uvádí Mac mini s procesorem Intel Core Duo. Nový Mac mini je až čtyřikrát rychlejší

Apple Mac mini s Intel Core Duo

Společnost Apple představila nový Mac mini s procesorem Intel Core Duo, který přináší až čtyřikrát vyšší výkon než jeho předchůdce a větší možnosti rozšíření ve stejném moderním a kompaktním provedení.* S cenami od 22.960 Kč představuje Mac mini nejdostupnější cestu k nové generaci mnohokrát oceněné sady stylových digitálních aplikací Apple iLife ’06. Je vybaven funkcemi Apple Remote a Front Row, díky kterým mohou uživatelé přehrávat hudbu, prohlížet pásma fotografií, sledovat DVD filmy, iMovie, hudební videa či televizní pořady kdekoliv v pokoji.

„S nástupem nového Mac mini přesunula společnost Apple v průběhu 60 dní 50 procent celé produkční řady na platformu Intel — to je rekordní rychlost,” říká Philip Schiller, senior vicepresident pro celosvětový marketing produktů Apple. „Nový Mac mini s Intel Core Duo je nyní čtyřikrát rychlejší, má větší možnosti rozšíření a přitom stejné kompaktní provedení. Je to nejdostupnější cesta k využití Front Row a iLife ‘06.”

Díky nové generaci multimediální aplikaci Apple Front Row a dálkovému ovladači Apple Remote si mohou majitelé nového Mac mini vychutnávat svůj oblíbený digitální obsah, včetně hudby, fotografií a videa, z libovolného místa pokoje. Nejnovější verze Front Row zákazníkům umožňuje snadný přistup ke sdíleným skladbám na iTunes, fotografiím v knihovně iPhoto a videu kdekoliv v domácnosti – prostřednictvím automaticky konfigurované bezdrátové sítě Apple Bonjour integrované do systému Mac OS X.

Nový Mac mini přináší zcela novou systémovou architekturu s výkonem až čtyřikrát vyšším, než jaký měl předchozí model Mac mini, mimo jiné 667MHz systémovou sběrnici a 667MHz DDR2 SDRAM paměť rozšiřitelnou až na 2 GB. Každý nový Mac mini je nyní standardně vybaven pro tu nejmodernější komunikaci – zabudovaným rychlým síťovým rozhraním 10/100/1000 BASE-T Gigabit Ethernet, zabudovaným bezdrátovým síťovým rozhraním s přenosem až 54 Mb/s AirPort Extreme 802.11g WiFi**, zabudovaným Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) rozhraním a celkem čtyřmi USB 2.0 porty, což je dvakrát tolik než měla předchozí generace. Mac mini kromě toho obsahuje DVI a VGA rozhraní pro snadné připojení různých displejů, včetně dnes nejoblíbenějších plochých televizorů a digitální i analogové zvukové výstupy pro propojení s domácím hi-fi systémem.

Nový Mac mini je vybaven novou generací ceněními ověnčené sady stylových digitálních aplikací Apple iLife ’06 s nejnovějšími verzemi aplikací iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand a zcela poprvé i aplikací iWeb, která maximálně zjednodušuje vytváření webových stránek s fotografiemi, blogy a Podcasty a jejich publikování na .Mac, kde jsou na jedno kliknutí dostupné všem uživatelům Internetu. Všechny aplikace iLife ‘06 jsou univerzální aplikace, které běží nativně, s maximálním výkonem na nové platformě Mac mini s architekturou Intel.

Všechny nové počítače Mac mini se dodávají s nejnovější verzí operačního systému Mac OS X, verzí 10.4 “Tiger”, a to včetně nativně běžících aplikací Safari, Mail, iCal, iChat AV a Front Row. Mac OS X Tiger obsahuje rovněž inovativní softwarový překladač Rosetta, který zákazníkům umožňuje bezproblémový provoz většiny aplikací pro Mac OS X na PowerPC.***

Ceny a dostupnost

Nový Mac mini bude na českém trhu k dispozici v průběhu března prostřednictvím webového obchodu Apple Store(http://store.apple.cz), v Apple Center (http://www.kinetik.cz/aca/) v ulici Zlatý Anděl 344 (vedle vchodu do metra Anděl ), v obchodech společnosti Apple a u autorizovaných prodejců.

Tiskové zprávy

Diskuse