Pinnacle Systems - Dazzle

12. 3. 2006 12:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Avid Technology, Inc. (NASDAQ: AVID) představil dvě nové řady produktů, které nabízí její zákaznická divize, společnost Pinnacle Systems. S novou řadou produktů Dazzle(R) pro převod videa budou moci zákazníci nahrávat videosoubory z videokamer, videorekordérů nebo televize, a pak je přehrávat na různých typech zařízení, jako jsou DVD přehrávače, konzole Sony PSP nebo přehrávače iPod od společnosti Apple. Nová řada Dazzle TV umožní zákazníkům jednoduché a levné řešení, díky kterému budou moci sledovat televizní vysílání na svých počítačích.

"Poptávka po mobilních zařízeních, které dovolují i přehrávání videa, velmi rychle narůstá. Zákazníci požadují aplikace s jednoduchým ovládáním, které by jim umožnily ovládat a převádět videozáznamy na tato přenosná zařízení," řekl Jeff Hastings, generální ředitel společnosti Pinnacle Systems a viceprezident společnosti Avid. "Naše nová řada produktů Dazzle umožní zákazníkům zachytit jakýkoli videozáznam, včetně televizních programů, a převést ho na celou řadu zařízení, jako jsou například konzole PSP, video iPody, a DVD přehrávače. V zásadě se snažíme, aby naši zákazníci mohli převádět mediální obsah z jednoho zařízení na druhé tak, aby si mohli nahrát například své oblíbené filmy nebo televizní programy na svá mobilní zařízení, a pak si je mohli znovu přehrát kdykoli a kdekoli, podle svého přání."

Přehled nabídky produktů
Řada Dazzle video zahrnuje tři produkty: DVD rekordér a dvě zařízení pro tvorbu videa (Video Creator a Video Creator Platinum), přičemž každý z nich byl navržen tak, aby uspokojil specifické potřeby zákazníků. Nová řada Dazzle TV, která využívá hardwarových a softwarových PCTV(TM) produktů společnosti Pinnacle, představuje kompletní řešení pro ty uživatele, kteří chtějí sledovat televizní vysílání na svém osobním počítači, nebo chtějí ze svého počítače vytvořit osobní videorekordér (PVR). To jim umožní nahrávat televizní programy, a to i podle předem stanoveného schématu. Tato řada zahrnuje následující produkty:

DVD rekordér (Dazzle DVD Recorder) - pro jednoduchou, cenově dostupnou a rychlou tvorbu DVD. Jde o přenosné, univerzální USB zařízení se snadnou instalací, které umožňuje převod videa na DVD pouhým jedním kliknutím.

Zařízení pro tvorbu videa (Dazzle Video Creator) - pro rychlou tvorbu vysoce kvalitních DVD záznamů a editaci videa na jakémkoli počítači. Obsahuje nový hardware, který podporují i méně výkonné počítače a program Pinnacle Studio QuickStart pro snadnou úpravu videozáznamů a zlepšení jejich kvality.

Zařízení pro tvorbu videa (Dazzle Video Creator Platinum) - pro tvorbu DVD a videa ve formátu MPEG-4. Tento produkt umožní uživatelům vytvořit vysoce kvalitní video, kompatibilní s přenosnými přehrávači, včetně video iPodů od společnosti Apple nebo konzolí Sony PSP.

Zařízení Dazzle TV Mobile - umožňuje sledování, záznam a plánované nahrávání televizních programů na stolním nebo přenosném počítači - stejně jako digitalizaci starých videozáznamů do formátu DivX.

Zařízení Dazzle TV PCI - umožňuje sledování, záznam a plánované nahrávání televizních programů na stolním počítači - stejně jako digitalizaci starých videozáznamů do formátu DivX. Tento produkt umožní uživatelům rovněž aktualizovat jejich systém Microsoft Windows Media Center Edition (MCE), zlepšit funkčnost televizních přijímačů, nebo umožnit sledování jednoho kanálu a současně
nahrávat jiný.

Ceny a dostupnost
Očekává se, že produkty Dazzle budou na vybraných trzích k dispozici v dubnu 2006. Většina produktů bude distribuována prostřednictvím internetových stránek společnosti P

Tiskové zprávy

Diskuse