Pinnacle Systems představila novou řadu PCTV

8. 3. 2006 11:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Avid Technology, Inc. (NASDAQ: AVID) oznámil, že její zákaznická divize, Pinnacle Systems, představil novou řadu PCTV produktů, které umožní zákazníkům v Evropě a asijsko-pacifické oblasti, snadněji než kdy dříve, sledovat televizní vysílání na stolním nebo přenosném počítači. Nová řada zahrnuje produkty Pinnacle PCTV(TM) Dual DVB-T Pro PCI a PCTV Dual Sat Pro PCI, které představují to nejmodernější v televizní technologii, a které umožní adaptovat počítač na duální digitální videorekordér (PVR).

Společnost Pinnacle také oznámila dvě nová PCTV mobilní řešení pro tyto mezinárodní trhy: PCTV Hybrid Pro Stick a PCTV Hybrid Pro Card, jež obě umožní zákazníkům příjem digitální televize z pozemních vysílačů (DVB-T) a analogových televizních signálů na jejich počítači.

"V Evropě a asijsko-pacifické oblasti stoupá počet zákazníků, kteří sledují televizní vysílání na svém počítači," řekl Jeff Hastings, generální ředitel společnosti Pinnacle Systems a viceprezident společnosti Avid. "Produkty, které jsme dnes představili, představují obrovský krok v naší snaze přinést zákazníkům na jejich počítače zážitek z televizního vysílání, který by byl srovnatelný s pohodlím, na které jsou zvyklí ze svých domácností."

Jak produkt Pinnacle PCTV Dual DVB-T Pro PCI, tak PCTV Dual Sat Pro PCI mají duální parametry a umožňují současné zpracování dvou signálů pro využití oblíbených PVR funkcí, jako je obraz v obraze (picture-in-picture) a možnost nahrávat jeden program a sledovat druhý. Tyto PCI produkty jsou schopny automaticky zapínat a vypínat počítač podle předem naprogramovaného schématu nahrávání. Produkty PCTV Hybrid Pro Stick (USB řešení) a PCTV Hybrid Pro Card (karta pro PCMCIA sloty přenosných počítačů) mají pasivní prutovou anténu a miniaturní dálkové ovládání pro snadnou obsluhu.

Nové PCTV produkty od společnosti Pinnacle zahrnují rovněž softwarové řešení Pinnacle MediaCenter, díky němuž lze změnit počítač na videorekordér. Pak mohou zákazníci sledovat digitální televizní vysílání živě nebo si ho nahrát, přerušit televizní a rozhlasové programy nebo nahrávat televizní pořady ve formátech jako je MPEG-1/-2 a DivX na pevný disk počítače nebo přímo na DVD. Pinnacle MediaCenter rovněž umožňuje přizpůsobit nabídku kanálů požadavkům zákazníka a zdarma poskytuje elektronického programového průvodce (Electronic Program Guide EPG).

Přehled produktů řady PCTV

Nová řada Pinnacle PCTV zahrnuje produkty:

PCTV Dual DVB-T Pro PCI - hardwarové/softwarové PCI řešení s duálním tunerem pro příjem vysílání digitální televize z pozemských vysílačů (DVB-T)

PCTV Dual Sat Pro PCI - hardwarové/softwarové PCI řešení s duálním tunerem pro příjem vysílání digitální televize prostřednictvím satelitních družic (DVB-S)

PCTV Hybrid Pro Stick - USB 2.0 řešení pro příjem vysílání digitální televize z pozemských vysílačů (DVB-T) a analogových televizních signálů

PCTV Hybrid Pro Card - PCMCIA řešení pro příjem vysílání digitální televize z pozemských vysílačů (DVB-T), analogových TV signálů a radiových signálů v pásmu FM

Ceny a dostupnost
Očekává se, že PCTV produkty s duálním tunerem společnosti Pinnacle budou na trhu začátkem května. Produkty PCTV Hybrid Pro Stick a Card budou na evropských a asijských trzích již koncem března 2006, tam kde jsou dostupné technologie příjmu digitální televize přes pozemské a satelitní vysílače (DVB-T a DVB-S). Produkty PCTV Dual DVB-T Pro PCI a PCTV Dual Sat Pro PCI se budou prodávat za méně než 120 EUR (výrobcem doporučená maloobchodní cena). PCTV Hybrid Pro Stick a PCTV Hybrid Pro Card budou na trhu za 99 EUR (výrobcem doporučená maloobchodní cena).

Tiskové zprávy

Diskuse