BenQ Mobile na CeBITu

12. 3. 2006 12:55    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ Mobile, nová obchodní divize BenQ Corporation, přichází se šesti novými mobily pod značkou BenQ-Siemens, včetně vlajkového modelu EL71, který doplňuje kolekci ultratenkých mobilních telefonů ve všech provedeních. Nové mobily se však nepyšní jen oceňovaným designem: jsou špičkou i v multimediální funkcionalitě a průkopnických displejových technologiích, jakou je například OLED. BenQ Mobile od ledna uvedl na trh celkem 12 nových produktů, a vybudoval si tak výraznou pozici v odvětví. Zákazníkům na celém světě nabízí široké a přitažlivé portfolio, které odráží kombinované přednosti produktů Siemens a BenQ.

Ve společnosti BenQ Mobile se snoubí zkušenost BenQ s multimédii a cenami ověnčený lifestylový design se strojírenským dědictvím Siemensu – podniku, který dá na kvalitu. Nová společnost už od svého zrodu důrazem na technologické inovace dokazuje, že se může stát leaderem trhu. Minulý měsíc oznámila, že model EF91 bude prvním mobilem vybaveným technologií HSDPA – právě včas před mistrovstvím světa ve fotbalu. BenQ Mobile je rovněž první společnost, která do mobilů zabudovala průkopnické displeje, využívajíc již ověřené zkušenosti BenQ v této oblasti. V modelu S88, který byl na trh uveden v lednu, tak najdeme vynikající dvoupalcový OLED displej Active Matrix, jenž se vyznačuje nádhernými jasnými barvami, zatímco model CL71, který dnes uvádíme na trh, se zase díky IPS pyšní vysokým rozlišením a kvalitním obrazem i v širokém zorném úhlu.

Zákazníci si navíc značku BenQ-Siemens začali spojovat s elegantním a vynalézavým designem využívajícím neimitované materiály jako hliník či leštěná ocel. Třetina nových mobilů byla oceněna prestižní „iF product design award“, včetně modelu CL71, který se právě dnes dostává na trh. Ovšem model E61 půjde na trh ověnčený hned dvěma designovými cenami: krom ceny iF je to ještě „red-dot design award“ za rok 2006. Společným rysem celého portfolia je ultratenký design ve všech formách: u telefonů klasického tvaru S68 a S81, véčka EF81 a odnedávna také u vysouvacího telefonu EL71.

BenQ-Siemens si zakládá na objevování nových způsobů komunikace a bude se spotřebitele snažit zaujmout průkopnickými nápady i v mobilech, které se objeví během roku 2006. Clemens J. Joos, výkonný ředitel společnosti BenQ Mobile, k tomu dodává: „Během jediného čtvrtletí jsme pod značkou BenQ-Siemens uvedli 12 nových mobilních telefonů, v nichž se technické know-how originálně snoubí s elegantním designem. Operátoři tento přístup rozhodně vítají, mnoho našich produktů se objevuje v jejich nabídkách ve všech významných oblastech a já pevně věřím, že se zákazníci ztotožní s duchem značky BenQ-Siemens. V roce 2006 byste měli očekávat nečekané.“

BenQ Mobile není průkopníkem, jen co se nových mobilů týče: dosahuje pokroku i v integrované technologii a v partnerství, které přinese klientům zvýšený komfort. Společnost dnes oznámila, že jako vůbec první výrobce nabídne komplexní bezdrátové služby (Services over Air – S.O.A), a umožní tak zákazníkům rozšířit si a aktualizovat software jejich mobilu, a to kdykoli a kdekoli. Zákazníci BenQ Mobile tudíž mohou své mobilní telefony pružněji konfigurovat a personalizovat.

Na počátku roku 2006 se BenQ Mobile zavázal, že se výrazně zaměří na multimédia, a dnešní řada nových mobilů je důkazem, že tomuto slibu společnost dostála. Všechny nové telefony, které dnes uvádíme na trh – EL71, C81, CF61, CL71, E61 a P51 – se vyznačují multimediálními prvky, zvládají například přehrávání MP3 nebo trojrozměrný surroundový zvuk, a splňují tak širokou paletu zákaznických požadavků. V modelu P51 máme vysoce výkonný smartphone s multimediálními funkcemi. Funguje na operačním systému Windows Mobile 5.0, dokáže se bezdrátově spojit se sítěmi LAN a zvládá i internetovou telefonii (VoIP). Díky integrovanému GPS přijímači může profesionálním uživatelům nabídnout kompletní navigační a komunikační řešení, a představuje tak nový aspekt rostoucího portfolia společnosti BenQ Mobile.

Všechny nové mobily splňují náročná kvalitativní kritéria společnosti BenQ Mobile a mohou se pochlubit i inspirativním designem. Po pouhých dvou měsících pod novou značkou BenQ-Siemens s důvěrou vstupuje do roku 2006: zákazníci se mají nač těšit!

Tiskové zprávy

Diskuse