Experience Nokia na CeBITu 2006

14. 3. 2006 12:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Pod sloganem „Experience Nokia“ ukáže společnost Nokia návštěvníkům letošního veletrhu CeBIT, jak lze koncept konvergence aplikovat na nová a originální řešení a produkty pro spotřebitele, firemní uživatele i poskytovatele telekomunikačních služeb.

Vedle portfolia inteligentních multimediálních zařízení Nokia Nseries a manažerských produktů nové řady Nokia Eseries si návštěvníci budou moci prohlédnout a vyzkoušet nové, nedávno uvedené telefony Nokia 6131, Nokia 6070 nebo Nokia 6136, který podporuje technologii UMA (Unlicensed Mobile Access). Řada prezentací představí návštěvníkům mobilní TV i internetové řešení, takže si budoucnost mobilní komunikace nebudou muset pouze představovat, ale budou ji moci zažít a vyzkoušet již dnes.

Jednou z představených novinek bude nová verze softwaru Nokia Lifeblog, vytvořená speciálně pro řadu Nokia Nseries. Nokia Lifeblog 2.0 je kombinací softwaru pro mobilní telefon a PC, a uživatel si s jeho pomocí může vytvořit skutečně multimediální deník s fotografiemi, video klipy, textem a multimediálními zprávami uspořádanými do časové osnovy. Obsah se snadno prochází, velmi dobře se v něm vyhledává a lze jej i odeslat prostřednictvím datového přenosu.

Velký zájem přitáhne nepochybně i prezentace mobilní televize vysílané prostřednictvím standardu DVB-H a přijímané multimediálním přístrojem Nokia N92. Návštěvníci se mohou na vlastní oči přesvědčit, jaké je to mít „televizi v kapse“. Z programů budou dostupné ProSieben, N24 a MTV.

„Vize konvergence, neboli propojení nejrůznějších technologií a aplikací, se stalo skutečností. Návštěvníci – ať již se zajímají o mobilní hudbu, mobilní TV nebo mobilní email – to mohou vyzkoušet již dnes, a to zde na našem stánku, který jim představí řešení reagující na všechny jejich potřeby,“ prohlásila Karsten Schillyová z německé pobočky Nokia.

Nokia rovněž představí firemní řešení, která umožní firmám dosáhnout větší efektivity prostřednictvím vyšší mobility. Speciální manažerské přístroje, jako jsou Nokia E60, Nokia E61 nebo Nokia E70 z řady Nokia Eseries, nabízejí firemním uživatelům veškeré výhody mobilních technologií. Tyto přístroje podporují širokou škálu firemních emailových řešení, včetně portfolia Nokia pro email a synchronizaci dat, které bylo nedávno posíleno akvizicí společnosti Intellisync.

Digitální životní styl má mnoho tváří – návštěvníci stánku Nokia na veletrhu CeBIT se mohou na vlastní oči přesvědčit, co může digitální životní styl nabídnout právě jim.

Stánek Nokia najdete v hale 26 hannoverského výstaviště, číslo E68.

Tiskové zprávy

Diskuse