Intel - vícejádrové podnikové platformy

14. 3. 2006 12:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Pat Gelsinger, senior vicepresident a generální ředitel Digital Enterprise Group společnosti Intel během včerejšího programu IDF předvedl, jakým způsobem společnost Intel ještě letos zajistí špičkový výkon kombinovaný s efektivním využitím energie a nižšími náklady na vlastnictví informačních technologií.

„Rok 2006 byl pro společnost Intel rokem řady změn – přešli jsme na novou výrobní technologii a novou výkonnou mikroarchitekturu a nabídli jsme nové platformy, které řeší řadu náročných problémů našich zákazníků,“ říká Pat Gelsinger. „Tento rok máme připravenu řadu podnikových platforem a technologií, jejichž možnosti budou jistě inspirovat vývojáře k novým řešením a IT manažerům přinesou nástroje pro řízení nákladů a provozu firmy.“

Středem zájmu společnosti Intel jsou energeticky efektivní platformy založené na mikroarchitektuře nové generace, představené technickým ředitelem společnosti Intel, Justinem Rattnerem. Tyto vícejádrové produkty postavené na mikroarchitektuře Intel® Core™ umožní konstrukci unikátních, maximálně sofistikovaných kancelářských počítačů. Kromě toho IT manažerům dovolí rychlejší řešení problémů a vyšší produktivitu a zároveň i snížení nákladů na kancelářské prostory a elektrickou energii spojených s rozšiřováním serverových datacenter.

Do konce roku 2006 bude mikroarchitektura Intel Core základem všech PC a serverových platforem. V souvislosti s významným nárůstem výkonu stolních PC Pat Gelsinger předvedl dvoujádrový procesor Conroe, který vystačí s o 40 procent nižším příkonem a přitom zajistí o více než 40 procent vyšší výpočetní výkon1.

Dále Pat Gelsinger oznámil, že se procesor Conroe stane součástí profesionální podnikové platformy Intel (kódově označované Averill) připravované na druhou polovinu roku 2006. Averill přinese naprosto špičkové zabezpečení IT a možnosti správy v podnikovém prostředí s využitím doujádrového procesoru Conroe, nové čipové sady kódově označované Broadwater, virtualizační technologie Intel® VT a druhé generace technologie Intel® Active Management.

Tiskové zprávy

Diskuse