Intel SS4000-E - ukládání dat

14. 3. 2006 12:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Počínaje e-maily a textovými dokumenty a konče uložením veškerých dat či ochranou před nehodami, neustále rostoucí hora digitálních informací vede malé firmy a jednotlivé spotřebitele ke hledání cenově dostupných způsobů ochrany před ztrátou dat. A právě podle specifických potřeb malých firem a domácích spotřebitelů byla připravena nová platforma společnosti Intel pro ukládání dat, která je právě uváděna do prodeje.

„Základní ukládací systém Intel® SS4000-E je navržen tak, aby malým firmám zjednodušil ukládání dat a přinesl jim klid ohledně jejich zajištění,“ uvádí Jeff Hoogenboom, vicepresident skupiny Sales and Marketing Group a generální ředitel Reseller Channel Operation společnosti Intel. „Systémy pro ukládání dat představují jeden z nejrychleji rostoucích segmentů IT průmyslu a díky nové špičkové platformě SS4000-E mohou naši prodejci zákazníkům stavět ideálně přizpůsobené ukládací systémy.”

Pro malé firmy představuje základní ukládací systém Intel® SS4000-E (Intel® Entry Storage System SS4000-E) snadno použitelné a cenově dostupné zařízení pro uložení až dvou terabajtů dat. Nová ukládací platforma je založena na architektuře NAS (Network Attached Storage), která podporuje centralizované uložení objemných a důležitých dat a zajišťuje souběžný přístup různých uživatelů k datům, což zvyšuje jejich produktivitu.

Kromě toho jsou zde pokročilí domácí uživatelé, kteří prostřednictvím domácích digitálních technologií sdílí a stahují zábavu, digitální fotoalba, digitální hudbu, videa a hry – a tímto způsobem velmi rychle zaplní všechny standardní pevné disky. Zde vzniká příležitost pro prodejce, aby rozšířili své služby a nabídli domácnostem možnost centrálního uložení a ochrany důležitých digitálních informací.

Nový ukládací systém, který se vejde na poličku mezi knihy, je založen na procesoru Intel® XScale® 80219, připojuje se přes Gigabit Ethernet rozhraní a podporuje až čtyři SATA (Serial Advanced Technology Attachment) pevné disky. Prostřednictvím standardního rozhraní jsou dostupné bezpečnostní funkce, jako je omezení přístupu do sdílených složek a ochrana dat prostřednictvím RAID úrovně 0, 1, 5 či 10. Výkonná klientská aplikace zálohování a obnovy dat umožňuje zálohování a obnovu celého systému.

„Jsme přesvědčeni, že ukládací systém Intel SS4000-E představuje pro odběratele našich serverových produktů významnou příležitost. Umožňuje jim vstup na rostoucí trh ukládacích zařízení s produktem pro základní aplikace, sdílení, zálohování a obnovu dat s velmi zajímavým poměrem cena/výkon,“ uvedl Les Billing, výkonný ředitel společnosti Microtronica, předního prodejce platforem Intel.

Základní ukládací systém Intel® SS4000-E je již v tuto chvíli dostupný u aktivních členů programu Intel® Channel za doporučenou cenu od 700 do 2000 USD.

Tiskové zprávy

Diskuse