Intel a Microsoft - virtualizace

13. 3. 2006 10:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel a Microsoft představili plány na propojení technologií správy počítačových sítí a na další spolupráci při rozvoji virtualizační technologie, které podnikovým uživatelům přinesou nové možnosti a úsporu nákladů.

Aby se nové unikátní možnosti správy dostaly především k velkému množství uživatelů systému Microsoft SMS (Microsoft® Systems Management Server 2003), připravuje společnost Intel propojení nové technologie aktivní správy Intel® AMT (Intel® Active Management Technology) s Microsoft SMS, což zákazníkům umožní výrazným způsobem zlepšit ochranu počítačových systémů před viry a snížit náklady na údržbu.

Společnosti Intel a Microsoft rovněž spojily síly při rozšiřování virtualizační technologie Intel® VT (Intel® Virtualization Technology) o mapování vstupních a výstupních zařízení k jednotlivým virtuálním strojům serveru – dnes zveřejněná specifikace nese označení Intel VT-d (Intel Virtualization for Directed I/O). Nová specifikace Intel VT-d se stává součástí technologií řady Intel VT a přispívá ke zvýšení spolehlivosti, flexibility a výkonu systémů ve virtualizovaném prostředí. Při vývoji této specifikace spolupracoval Microsoft se společností Intel na optimalizaci funkčnosti z hlediska uživatelů.

Tiskové zprávy

Diskuse