Fujitsu Siemens Computers - CeBIT 2006

15. 3. 2006 15:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Nespoutaně mobilní – Fujitsu Siemens Computers na veletrhu CeBIT 2006

Fujitsu Siemens Computers - CeBIT 2006

„Řiďte svou firmu – nastartujte svůj život!“

Prezentaci produktů a řešení pro mobilní IT prostředky, digitální domácnosti a dynamická datová centra najdete ve firemní expozici G51 v hale 1.

Neomezená mobilita díky vestavěné podpoře UMTS je jedním z hlavních témat společnosti Fujitsu Siemens Computers na veletrhu CeBIT 2006. Přední evropský dodavatel IT letos v Hannoveru představí čtyři nové produkty se zabudovanou technologií pro mobilní komunikaci příští generace.

Srdce expozice společnosti Fujitsu Siemens Computers v hale č. 1 (stánek G51) pak tvoří řešení pro dynamická datová centra. Zveme vás tímto k návštěvě expozice, kde se budete mít možnost seznámit se špičkovým serverovým výkonem a flexibilitou, se zvláštním důrazem na dvoujádrové serverové technologie.

Společnost na tomto největším světovém veletrhu výpočetní techniky dále vystavuje své portfolio produktů určených pro digitální domácnosti, kde se největší pozornosti dostalo uživatelské přívětivosti. To vše a mnohem více najdete pod poutačem s naším heslem: "Řiďte svou firmu – nastartujte svůj život!"

Data v bezpečí
Řada FibreCAT SX – množství nových možností
Dva nové přírůstky do rodiny FibreCAT představují novou dimenzi datových úložišť pro online operace. FibreCAT SX60 je primárně určen pro malé a střední podniky, zatímco model FibreCAT SX80 je navržen s ohledem na potřeby velkých společností a provozovatelů datových center. Oba systémy vyhovují veškerým uživatelským požadavkům na dostupnost, spolehlivost a rychlost a využívají nejmodernější technologie pro datová úložiště, jako redundantní konfigurace komponent či fibre channel připojení s přenosovou rychlostí 4 Gb/s, a poskytují prostor pro ukládání dat až 30 TB. Využívají také dvojici nových technologií vyvinutých společností Fujitsu Siemens Computers: technologii FibreCap (zajišťuje vyšší dostupnost) a technologii FibreCache (pro rychlý přístup k datům).

Zaměřeno na flexibilní dvoujádrové servery
PRIMERGY BX 630: 2+2+2+2=16
Model PRIMERGY BX630 postavený na procesorech AMD Opteron™ posouvá hranice zvyšování výkonu o další příčku. Uživatelé nyní mohou využít podpory procesorů AMD Opteron pro Direct Connect Architecture, proměnit čtyři dvouprocesorové servery v jeden osmiprocesorový a připojit jej pomocí jedinečné technologie společnosti Fujitsu Siemens Computers HyperTransport™. Podle aktuální potřeby mohou uživatelé kdykoli přepínat mezi provozem serverů jako dvou-, čtyř- nebo osmiprocesorových – vše bez nutnosti investovat do nového hardwaru. Výkon takového „2+2+2+2” serveru odpovídá výkonu standardního osmiprocesorového serveru. Díky použitým procesorům AMD Opteron tento koncept bladových serverů zajišťuje dokonce 16 fyzických procesorových jader pro až 128 GB paměti u osmiprocesorového bladového systému. Toto řešení umožňuje IT manažerům lépe využívat kapacitu a flexibilitu serveru a vytvořit pružnější a dynamičtější datové centrum. Schopnost výjimečné adaptace činí z modelu PRIMERGY BX630 ideální volbu pro širokou škálu použití – od náročných terminálových serverových farem přes vysoce zatěžované databáze až po serverové konfigurace pro datová centra.

PRIMEQUEST: připraven pro Montecito
Úspěšná řada serverů PRIMEQUEST uvedená na trh na jaře 2005 spojuje výhody otevřených systémů a odolnost a spolehlivost mainframe serveru. Je tou nejlepší volbou pro náročné databázové aplikace jako Oracle 10g a Microsoft SQL Server. Nové modely PRIMEQUEST 440 a 480, které budou na CeBITu představeny veřejnosti, jsou připraveny na využití technologie duálního jádra Itanium 2® procesoru Intel® Montecito. Procesory Montecito zajistí dvojnásobný výkon, nižší spotřebu elektrické energie a díky integrované technologii Pellston i podporu rozšířených funkcí RAS. Vybaví zákazníky pro budoucí virtualizační technologie a současně serverům PRIMEQUEST poskytnou širší flexibilitu pro provoz i mnohem náročnějších aplikací na systémech stejné třídy. Technologie Pellston počítači umožňuje odstavit nefunkční části vyrovnávací paměti procesoru a procesor dále využívat, aniž by jej bylo nutné vyměnit.

Společnost Fujitsu Siemens Computers je prvním dodavatelem, který navrhl serverový systém nejen pro současné procesory Itanium 2, ale i pro nadcházející generaci dvoujádrových procesorů Itanium 2. Zákazníci ocení výhody vestavěné ochrany životnosti a investic, které architektura systému PRIMEQUEST poskytuje díky tomu, že umožňuje nasazení procesorů Montecino formou in-box upgrade.

UMTS zařízení: nová generace mobilních průkopníků
Pocket LOOX řady T
Díky operačnímu systému Microsoft Windows Mobile™ 5.0 a podpoře funkcí sítě UMTS jsou uživatelům PDA řady Pocket LOOX T kdekoli a kdykoli dostupné funkce e-mail push, záznamy o schůzkách a ostatní aplikace Microsoft Office. Modely Pocket LOOX T jsou navíc uživatelsky přístupné, jsou vybaveny standardní klávesnicí (QWERTY) a vynikajícím TFT displejem. Tyto kapesní počítače typu „vše v jednom“ jsou vybaveny vestavěným mobilním telefonem pro GSM/UMTS sítě s podporou služby VoIP. Jejich součástí je VGA kamera pro videotelefonii a 2MPx fotoaparát s automatickým ostřením (Pocket LOOX T830). K dalším funkcím patří GPS navigační přijímač, modul WLAN 802.11b/g certifikovaný pro Wi-Fi a Bluetooth V2.0. Tyto nové špičkové počítače do dlaně budou na pultech obchodů dostupné od července za cenu přibližně 20 000 Kč.

LIFEBOOK Q2010

Ředitelský notebook ztělesňuje dokonalou kombinaci špičkového designu a prvotřídních materiálů s nejnovější mobilní technologií. LIFEBOOK Q2010 je nesmírně lehký – váží pouhý jeden kilogram a při velikosti formátu A4 (210 x 297 mm) je jen 20 mm silný. Je to však především kombinace tvaru, funkcí a stylu, čím tento exkluzivní model opravdu vybočuje z řady. LIFEBOOK Q2010 je vyroben z nejlepších materiálů: s titanovými panty, tělem z hořčíkové slitiny a elegantním černým lakovaným povrchem. Zabudovaná podpora UMTS umožňuje přístup k datům a telefonování kdekoli a kdykoli. LIFEBOOK Q2010 bude dostupný ve druhém čtvrtletí roku 2006 v ceně přibližně 115 000 Kč.

LIFEBOOK E8210
LIFEBOOK E8210 vybavený procesorem Intel® Core™ Duo je určen pro náročné firemní aplikace využívané například k řízení vztahů se zákazníky, v podnikovém plánování využívání zdrojů, a dokonce i pro zpracování obrazu a plánování rozvoje. Tento lehký a výkonný notebook umožňuje vysokorychlostní bezdrátové připojení odkudkoli prostřednictvím vestavěné podpory UMTS (volitelně). Špičkový WSXGA+ displej s úhlopříčkou 15,4“ a volitelná grafická karta ATI nabízejí širokoúhlé zobrazení. Odolný design a tělo z hořčíkové slitiny, nejnovější technologie zabezpečení a dlouhá výdrž baterie spolehlivě ochrání citlivá data. LIFEBOOK E8210 se na trhu objeví v polovině dubna 2006 v ceně přibližně 44 000 Kč bez DPH.

CELSIUS H240
Kombinuje výkon pracovní stanice s možnostmi notebooku. CELSIUS H240 je vybaven vestavěnou podporou UMTS a firemním uživatelům poskytuje možnost synchronizovat své oborové 3D aplikace původně určené pro pracovní stanice a vytvářet společné návrhy, kdekoli je uživatelé potřebují. Pro tyto účely je notebook osazen grafickou kartou poslední generace, která poskytuje požadovaný výkon a funkce. Model CELSIUS H240 je vybaven nejnovějším procesorem Intel® Core™ Duo a nevýkonnější profesionální OpenGL grafikou: ATI Mobility FireGL V5200. Koncept modulární šachty umožňuje vložit optickou mechaniku, druhý pevný disk nebo přídavnou baterii – lze tak výrazně prodloužit dobu, po kterou je notebook schopen pracovat nezávisle na napájení, což z něj dělá ještě flexibilnějšího pomocníka. Vyspělé funkce zabezpečení chrání klíčová firemní data a brání neautorizovanému přístupu k nim. Model CELSIUS H240 zaútočí na trh v dubnu 2006 a bude jej možné pořídit za cenu od 59 000 Kč bez DPH.

Zvyšujeme výkon klientů o další stupeň

SCENICVIEW P24-1W
Skvělým doplňkem pro CELSIUS H240 je displej SCENICVIEW P24-1W vyrobený pomocí nové technologie S-PVA. Jeho jasné barvy a široký pozorovací úhel vykouzlí úsměv na tváři profesionálních grafiků a nakladatelů. SCENICVIEW P24-1W je jedním z prvních 24“ displejů, které k dokonalejšímu zobrazování barev a jednotnému kontrastu v rámci celého rozsahu pozorovacího úhlu využívají technologii S-PVA. Možnosti nastavení výšky displeje usnadňují začlenění panelu s tak velkou úhlopříčkou do ergonomického pracovního místa za stolem běžné velikosti: patří k nim i velmi nízká poloha panelu pro pohodlné sledování obrazovky. Podpora standardu HDCP (high bandwidth digital content protection) umožňuje zobrazovat obsah takto chráněných HD-DVD titulů na širokoúhlé obrazovce panelu SCENICVIEW P24-1W v digitální kvalitě. HDCP nabízí tvůrcům multimediálních titulů možnost prezentovat díla v nejvyšší kvalitě. SCENICVIEW P24-1W bude dostupný v polovině března 2006 v ceně přibližně 39 980 Kč bez DPH.

FUTRO S400
Tenký klient FUTRO S400 postavený na procesoru AMD Geode™ NX1500 je ideálním partnerem pro Windows Terminal Server: aplikace běží na serveru a grafický výstup je zobrazován na displeji klienta. Pro vyšší stupeň zabezpečení lze zvolit vestavěnou čtečku paměťových karet SmartCard, aktualizace klientů zjednodušují propracované administrační nástroje. Procesor AMD Geode™ NX1500 běžící na taktovací frekvenci 1 GHz poskytuje vysoký výkon, aniž by jej bylo nutné chladit větrákem – Futro S400 je díky absenci rotujících částí tichý a bezporuchový. Klienty FUTRO S400 bude možné zakoupit od dubna 2006 za cenu od 11 490 Kč bez DPH.

LIFEBOOK S2110
Nový LIFEBOOK S2110 je určen pro uživatele, kteří požadují exkluzivní profesionální modulární notebook. Je postaven na nejnovější mobilní technologii AMD Turion™ 64 a poskytuje skvělý výkon zároveň s dlouhou výdrží baterie. Tento ultralehký notebook (hmotnost pouze 1,64 kg) je opatřen displejem Crystal View s úhlopříčkou 13,3“ a je prvním modelem vybaveným modulární šachtou postaveným na procesoru AMD. Model LIFEBOOK S2110 vstoupí na trh na konci března 2006 a bude jej možné pořídit za cenu od 36 990 Kč bez DPH.

LIFEBOOK S7110
Profesionální notebook osazený skvělým displejem s úhlopříčkou 14,1“, modulární šachtou a plnohodnotnou klávesnicí. LIFEBOOK S7110 spojuje výkon s flexibilitou a nabízí veškeré funkce a využitelnost klasického osobního počítače. Mobilní technologie Intel® Centrino® Duo zaručuje vysoký výkon a dlouhou dobu, po kterou je notebook schopen pracovat nezávisle na externím zdroji napájení. LIFEBOOK S7110 bude uveden na trh na konci března. Zakoupit jej bude možné za cenu od 39 990 Kč bez DPH.

AMILO Pro V3205 Edition
Přes malé rozměry a nízkou hmotnost cca 1,8 kilogramu je výkon modelu AMILO Pro V3205 Edition velký – díky nejnovější mobilní technologii Intel Centrino a širokoúhlému displeji s úhlopříčkou 12,1“. Snadnou bezdrátovou komunikaci zajišťují moduly WLAN a Bluetooth. AMILO Pro V3205 bude dostupný v klíčových zemích včetně České republiky od začátku dubna za cenu přibližně od 32 000 Kč bez DPH.

Pocket LOOX řady N
Nový Pocket LOOX N560 vybavený skvělým uživatelsky přívětivým VGA displejem a modulem Bluetooth bude také veřejnosti poprvé představen na veletrhu CeBIT. Každý model Pocket LOOX řady N bude vybaven integrovaným GPS řešením s navigačním balíčkem pro všechny trhy. Tento fakt odráží skutečnost, jak důležité jsou dnes pro firemní i běžné uživatele kapesních počítačů navigační funkce. Mobilní přístup k datům (v závislosti na konkrétním modelu) je řešen pomocí Microsoft Windows Mobile 5.0 Premium Edition a vestavěného WLAN modulu s podporou standardu 802.11b/g, certifikovaného pro Wi-Fi. Model Pocket LOOX N560 je již dostupný. Zakoupit jej lze za cenu od 13 330 Kč bez DPH.

Nové produkty pro digitální domácnosti: zaměřili jsme se na jednoduchost užívání
MYRICA TV
Nový LCD televizor MYRICA VQ40 a nové modely plazmových televizorů MYRICA PQ42/PQ50 určují nové standardy v kvalitě obrazu HD-ready televizorů. Všechny modely podporují rozhraní HDMI a disponují digitálními DVI videovstupy. Nové modely televizorů MYRICA přijdou na trh v dubnu 2006 a bude je možné pořídit za ceny od 65 990 Kč včetně DPH.

SCALEOVIEW S20-1W
Vysoce výkonný a elegantní TFT displej s úhlopříčkou 20,1“ – SCALEOVIEW S20-1W využívá nejnovější technologii zobrazování zasazenou do velmi tenkého (2,07 mm) kovového pláště. Digitální DVI rozhraní poskytuje vynikající kvalitu obrazu a umožňuje přehrávání videozáznamů bez deformací. Širokoúhlý formát obrazovky je ideální pro práci, hraní her i sledování filmových titulů. Displej SCALEOVIEW S20-1W bude dostupný v březnu 2006 v ceně od 15 970 Kč bez DPH.

Univerzální dálkové ovládání
Pohodlné užívání je ústředním tématem nabídky produktů společnosti Fujitsu Siemens Computers pro digitální domácnosti: Společnost na veletrhu CeBIT představí své nové univerzální dálkové ovládání, které ukončí éru mnoha různých ovladačů pro jednotlivé přístroje v obývacím pokoji. Elegantní ovladač v ergonomickém provedení dokáže ovládat veškerá zařízení řady „living home” včetně systémů založených na operačním systému Microsoft Media Center, jako například SCALEO E Media Center PC, ACTIVY Media Center, ACTIVY Media Player a televizorů MYRICA. Kromě všech produktů společnosti Fujitsu Siemens Computers jím lze ovládat i jakékoli jiné zařízení (např. domácí kino) řízené infračerveným dálkovým ovládáním. Nové dálkové ovládání bude dostupné od dubna 2006 spolu s ostatními produkty Fujitsu Siemens Computers určenými pro digitální domácnost.

Tiskové zprávy

Diskuse