NETGEAR - produkty IEEE 802.11n

15. 3. 2006 15:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost NETGEAR oznamuje svůj záměr uvést na trh produkty vyhovující návrhu specifikace IEEE 802.11n. Reaguje tak na potřebu vzájemné kompatibility zařízení různých výrobců a rozvíjí spolupráci s předními dodavateli čipových sad a rovněž se angažuje jako člen sdružení IEEE a Wi-Fi Alliance.

Společnost NETGEAR Inc., světový poskytovatel technologicky vyspělých značkových síťových produktů, dnes oznámila svůj záměr uvést na trh produkty vyhovující návrhu specifikace 802.11n. Uvedení těchto nových produktů se očekává v první polovině roku 2006 a bude znamenat další rozšíření výhod pro spotřebitele, kteří využívají pokročilé bezdrátové sítě.

Nové produkty společnosti NETGEAR, založené na návrhu specifikace 802.11n, budou podávat vyšší výkon než produkty vyrobené podle aktuálního standardu 802.11g. Budou podporovat bezdrátové řešení řady aplikací, které vyžadují vysokou kvalitu a vynikající datovou propustnost – například streamované video ve vysokém rozlišení a síťové ukládání dat. Mimo to zajistí stabilnější spojení při vyšším dosahu a s vyšším stupněm bezpečnosti, včetně podpory normy AES (Advanced Encryption Standard).

Společnost NETGEAR je známá svými inovačními návrhy a její nová řada bezdrátových síťových produktů bude opět v průkopnickém stylu. Nová standardizovaná konstrukce produktů NETGEAR vyhovujících návrhu specifikace 802.11n bude speciálně vyvinuta s ohledem na optimalizaci, která zajišťuje maximální stabilitu, rychlost, dosah a bezpečnost, přičemž rychlost přenosu dat bude rozšířena až na 600 Mbps s využitím speciální technologie multiplexingu MIMO. Společnost NETGEAR svůj nový design a standardizovanou konstrukci poprvé předvede na veletrhu CeBIT (hala 13, stánek C58).

Aktivní spoluprací s předními dodavateli čipových sad pro bezdrátové sítě a působením z pozice člena sdružení IEEE a WiFi Alliance společnost reaguje na potřebu vzájemné kompatibility zařízení od různých výrobců při nových vyšších rychlostech a spolehlivé zpětné kompatibility se stávajícími bezdrátovými produkty, která je v této oblasti patrná.

Po jednomyslné volbě pracovní skupiny Task Group N výboru sdružení IEEE 802.11, konané 19. ledna 2006, je do podoby návrhu dokumentu IEEE převáděn společný návrh na bezdrátovou síť s vysokou propustností, podporující rychlost až 600 Mbps a využívající prostorový multiplexing MIMO. Tento návrh je v rámci přípravy na další volbu rovněž dále rozvíjen. Jak standardizační proces pokračuje, je nutno reagovat na otázky týkající se zajištění spolehlivé zpětné kompatibility s produkty odpovídajícími normám 802.11a/b/g bez degradace výkonu stávajících produktů na trhu a zajištění vzájemné kompatibility zařízení různých výrobců. Jako člen sdružení Wi-Fi Alliance (WFA) podporuje společnost NETGEAR iniciativu tohoto sdružení, jejímž cílem je certifikace produktů s ohledem na shodu se specifikací 802.11n, spojená s ratifikací normy v roce 2007. Společnost NETGEAR mezitím aktivně spolupracuje s technologickými dodavateli čipových sad ve snaze začlenit do specifikace takové prvky, které slibují spolehlivou zpětnou kompatibilitu a tolerantní chování z hlediska kanálů ve stávajících bezdrátových sítích.

Tiskové zprávy

Diskuse