Nokia Lifeblog - fotografický deník

16. 3. 2006 19:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia představila novou verzi svého softwaru Lifeblog 2.0, který je skvělým nástrojem pro uchovávání multimediálního obsahu. Sbírku fotografií je tak možné spravovat velice snadno a pohodlně. Tento software, jenž je kombinací softwaru pro PC a pro mobilní telefon, byl vyvinut speciálně pro multimediální počítače Nokia Nseries, a díky němu je sbírání, ukládání a sdílení multimediálního obsahu snazší než kdykoli v minulosti.

„S tím, jak se digitální fotoaparáty stávají nedílnou součástí mobilních telefonů, se mění i přístup lidí k fotografii. Teď můžete fotografovat a natáčet spontánně, protože přístroj máte vždy u sebe,“ prohlásil ředitel oddělení Nokia Nseries See New Mikko Pilkama. „Proto Nokia vyvinula software Lifeblog, který je určen exkluzivně pro řadu Nokia Nseries. Nová verze Nokia Lifeblog nabízí uživatelům jednoduché řešení pro ukládání, správu a sdílení osobního multimediálního obsahu, který vytvořili. Je to něco na způsob fotografického alba a deníku, který se ale píše sám.“

Stejně jako u předchozích verzí Nokia Lifeblog, i v nové verzi si můžete vytvořit bohatý osobní multimediální deník, který bude obsahovat fotografie, videoklipy, zprávy i textové poznámky, přičemž vše bude uloženo na jednom místě. Vzhledem k tomu, že obsah je uspořádán chronologicky, snadno se prochází, prohlíží i sdílí, a to jak na mobilním zařízení, tak na kompatibilním PC. Nová verze Nokia Lifeblog staví na předchozích verzích a k obsahu přidává ještě audio poznámky a další cenné kontextové informace, například položky z kalendáře nebo informace o konkrétním místě. Snímky a videoklipy jsou tak zasazeny do kontextu, v němž byly pořízeny, a společně tvoří bohatou koláž chronologických záznamů.

S novým softwarem Nokia Lifeblog je možné nastavit přístroje řady Nokia Nseries tak, že automaticky budou spojovat fotografie s informacemi o místě, s položkami v kalendáři a dokonce přidají i konkrétní časový údaj. Například pokud si v kalendáři v přístroji Nokia Nseries poznamenáte CeBIT, pak se vám fotografie pořízené během této události automaticky připojí k položce a při pozdějším hledání je tak budete moci snáze najít.

Stisknutím jediného tlačítka lze všechen obsah přesunout do kompatibilního PC, čímž si informace uložíte permanentně na pevný disk a zároveň si tak uvolníte místo na multimediálním přístroji. Fotografie a video klipy pak můžete odeslat z PC emailem anebo přenést na jiné kompatibilní zařízení. PC software obsažený v Nokia Lifeblog nabízí snadný import stávající sbírky fotografií z pevného disku, díky čemuž může mít uživatel své fotoalbum neustále po ruce. Pokud chcete využít všech možností Nokia Lifeblog, včetně bohatých kontextových informací a snadné integrace, je třeba nainstalovat si Nokia Lifeblog též na multimediální telefon Nokia Nseries.

Nový PC software Nokia Lifeblog je kompatibilní s PC a lze ho bezplatně stáhnout ze stránky www.nokia.com/lifeblog. Nový mobilní software, který je kompatibilní se všemi zařízeními Nokia Nseries, bude k dispozici pro bezplatné stažení od dubna 2006.

Fotografie Nokia Lifeblog 2.0 naleznete na: http://europe.nokia.com/nokia/0,,73864,00.html?name=n70

O řadě Nokia Nseries
Řada Nokia Nseries představuje nabídku vysoce výkonných multimediálních zařízení, které nabízejí uživatelům špičkový multimediální zážitek. Tyto přístroje jsou kombinací špičkových technologií, stylového designu a intuitivního uživatelského rozhraní. Přístroje Nokia Nseries dávají uživatelům příležitost užít si zábavy, pracovat s informacemi a fotografovat či natáčet video sekvence kdykoli a kdekoli.

Tiskové zprávy

Diskuse