Nokia - HSDPA pro T-Mobile

15. 3. 2006 15:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia dodává sítě HSDPA pro společnost T-Mobile v Německu, Velké Británii a Nizozemsku

Společnost T-Mobile zahajuje v Německu, Velké Británii a Nizozemsku komerční provoz sítí používajících technologii High Speed Downlink Data Packet Access (HSDPA). Dodavatelem technického řešení je společnost Nokia a nové sítě poskytnou zákazníkům rychlejší a kvalitnější mobilní služby.

V Německu byla síť spuštěna u příležitosti hannoverského veletrhu CeBIT 2006 a je příkladem těsné spolupráce mezi společnostmi Nokia a T-Mobile na komerčním nasazení technologie HSDPA. Společnosti T Mobile a Nokia nabídnou HSDPA návštěvníkům hannoverského CeBITu a zároveň také uvedou do provozu síť HSDPA v celém Německu, a během roku také v Nizozemsku a Velké Británii. Společnosti Nokia a T-Mobile technologii HSDPA před probíhajícím spuštěním úspěšně otestovaly v ostrém provozu.

„Jsme odhodláni nabídnout zákazníkům širokopásmové datové služby ve vysoké kvalitě, které budou kombinovat mobilitu s datovými rychlostmi typickými pro DSL,“ uvedl Klaus J\xFCrgen Krath, viceprezident divize RAN Engineering společnosti T-Mobile International. „Díky řešení HSDPA od společnosti Nokia jsme našim firemním a soukromým zákazníkům schopni nabídnout rychlejší služby včetně stahování objemných souborů, multimédií a hudby.“

„Jsme rádi, že můžeme společnost T-Mobile podpořit při spuštění komerční sítě HSDPA,“ uvedl Kari Sundb\xE4ck, viceprezident divize Networks společnosti Nokia. „Díky řešením společnosti Nokia mohou mobilní operátoři uvést technologii HSDPA na trh rychle, efektivně a s nejvyššími výkonnostními parametry.“

Vysoce výkonné optimalizované řešení HSDPA společnosti Nokia je jednoduchým softwarovým upgradem sítě Nokia WCDMA, který v první fázi nabídne průměrné datové toky o rychlosti 1 2 Mbps. V budoucnosti budou dle oborových standardů podporovat technologie HSDPA přenosové rychlosti až 14,4 Mbps. Nokia má na trhu s technologiemi HSDPA vedoucí postavení a celosvětově dodává tato řešení již více než dvaceti mobilním operátorům.

Tiskové zprávy

Diskuse