ASUS AI Clock Skew - lepší přetaktování pamětí

18. 3. 2006 10:09    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS) oznámil, že základní desky ASUS A8N32-SLI Deluxe a novinka A8R32-MVP Deluxe podporují zcela novou technologii „AI Clock Skew“ pro dolaďování rychlosti pamětí, která výrazně zlepšuje možnosti přetaktování pamětí a přináší uživatelům nejvyšší možný výpočetní výkon.

„Když uživatelé zvyšují frekvenci paměti, AI Clock Skew automaticky posunuje časování hodinového signálu paměti a zvyšuje tak možnost přetaktování paměti o 10 až 15 % v závislosti na vlastnostech paměti,“ řekl Joe Hsieh, ředitel ASUS Motherboard Business. „Uživatelé mohou snadněji dosáhnout lepšího přetaktování paměti bez pracného dolaďování časování hodinového signálu. Zkušení uživatelé mohou ještě upravit hodinový signál každého paměťového kanálu samostatně, aby dosáhli nejvyšší možné frekvence paměti.“

AI Clock Skew zaručuje stabilitu obvodů. Požadovaný stav nastává, když jsou vstupní signály (data/příkaz) ustáleny po určitou dobu před a po náběhu hodinového signálu. Tyto doby jsou označovány jako doba předstihu (Setup Time) a doba přesahu (Hold Time). Po přetaktování nemusí doba předstihu pro použitou paměť postačovat. S funkcí ASUS AI Clock Skew je možné upravit hodinový signál tak, aby byla doba předstihu dostatečná pro zachování stability systému. To je obzvláště užitečné při časování 1T.

Stávající majitelé ASUS A8N32-SLI Deluxe již tuto pokročilou funkci využívají. Pro zajištění aktuální verze funkce AI Clock Skew mohou uživatelé upgradovat BIOS stažením nejnovější verze na webových stránkách podpory ASUS (support.asus.com) a použitím snadno ovladatelné funkce ASUS LiveUpdate.

Tiskové zprávy

Diskuse