Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY BX630 - blade server

18. 3. 2006 10:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Fujitsu Siemens Computers představuje nový osmiprocesorový blade server PRIMERGY BX630, osazený procesory AMD Opteron MP s duálním jádrem

S ohledem na úspěšné uvedení architektury Advanced Blade Ecosystem na trh na podzim loňského roku představuje společnost Fujitsu Siemens Computers nový osmiprocesorový blade server PRIMERGY BX630 určený pro platformu PRIMERGY Advanced Blade Ecosystem BX600 S2. Nový osmiprocesorový BX630 je výkonný velkokapacitní serverový blade server určený pro serverové farmy a datová centra. Nové vlastnosti modelu PRIMERGY BX630 ještě zvyšují jeho využitelnost v nejširší řadě serverových aplikací a umožňují zákazníkům těžit z výhod jejich užití v komplexních datových centrech. Osmiprocesorový blade server PRIMERGY BX630 je od tohoto data dostupný v rámci celé oblasti EMEA.

Model PRIMERGY BX630 postavený na procesorech AMD Opteron™ posouvá hranice zvyšování výkonu o další příčku. Uživatelé nyní mohou využít podpory procesorů AMD Opteron pro Direct Connect Architecture a proměnit čtyři dvouprocesorové servery v jeden osmiprocesorový a připojit jej pomocí jedinečné technologie HyperTransport™ od společnosti Fujitsu Siemens Computers. Na základě aktuální potřeby mohou uživatelé kdykoliv přepínat mezi provozem serverů jako dvou-, čtyř- nebo osmiprocesorových – vše bez nutnosti investovat do nového hardwaru. Výkon takového “2+2+2+2” serveru odpovídá výkonu standardního osmiprocesorového serveru. Díky použitým procesorům AMD Opteron tento koncept bladových serverů zajišťuje dokonce až 16 fyzických procesorových jader pro až 128 GB paměti v případě osmiprocesorového bladového systému. Toto řešení umožňuje IT manažerům lépe využívat kapacity a flexibility serveru a vytvořit tak pružnější a dynamičtější datové centrum. Schopnost výjimečné adaptace dělá z modelu PRIMERGY BX630 ideální volbu pro širokou škálu použití – od náročných terminálových serverových farem po vysoce zatěžované databáze nebo v serverových konfiguracích pro datová centra.

Výhody:

Možnost kompletního řízení a provádění dynamických změn v konfiguraci softwaru prostřednictvím redundantního administračního rozhraní.

Koncepce „mix&match“ dovoluje zapojení blade serverů různých verzí a umožňuje platformě Blade Ecosystem zpracování téměř všech požadavků v datovém centru.

Možnost osazení procesory AMD Opteron s jednoduchými a duálními jádry a škálovatelnost výkonu využitím dvou- až čtyř- nebo osmiprocesorových blade serverů s až šestnácti jádry dle jakýchkoliv aktuálních požadavků.

Redundantní bladové servery s možností hot-plug výměny zajišťují bezproblémovou funkčnost a minimální odstávky serveru.

Sada výkonných administračních nástrojů snižuje náročnost administrace a správy serveru.

Nižší nároky na prostor a nižší spotřeba elektrické energie ve srovnání s klasickými rackovými serverovými farmami snižují provozní náklady.

Řešení pro automatizované řízení výkonu operačního systému a jeho škálování dle aktuálních požadavků upravuje konfiguraci serveru podle výkonových profilů a zaručuje tak optimální dobu odezvy.

Nejdůležitější vlastnosti:

Až dva osmiprocesorové serverové hot-plug blade servery v jednom šasí se skládají ze čtyř dvouprocesorových serverových blade serverů vybavených dvojicemi 64bitových procesorů AMD MP 880 nebo 885.

Možnost škálování od dvou- přes čtyř- až po nové osmiprocesorové blade servery poskytuje 128 GB přímo adresovatelné paměti a šestnáct procesorových jader.

Až dva pevné disky (SATA).

Až osm ethernetových LAN kanálů s přenosovou rychlostí 1 Gbit (čtyři přídavné karty).

Až čtyři fibre channel připojení s přenosovou rychlostí 2 Gbit (dvě přídavné karty).

Redundant switch blades and / or Pass-Thru blades and two redundant management blades for highly flexible network integration and reliable management.Redundantní switch blade servery a/nebo Pass-Thru blade servery a dva redundantní blade servery pro správu zabezpečí síťovou integraci s vysokou flexibilitou a spolehlivé řízení.

Tiskové zprávy

Diskuse