Tech Data - nové logistické

30. 3. 2006 11:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Tech Data vytvoří až 200 nových pracovních míst v regionu západních Čech

Společnost Tech Data oznámila dokončení hrubé stavby regionálního logistického centra v Boru u Tachova. Jedná se o v současnosti největší sklad společnosti Tech Data mimo území USA. Svou rozlohou 36.000 m2 je největším v Evropě a třetím největším skladem Tech Data v celosvětovém měřítku. Nový sklad umožní výrazným způsobem zkrátit dodací lhůty objednaného zboží v rámci střední Evropy a navíc v plném provozu přinese práci až pro 200 lidí v regionu se zvýšenou nezaměstnaností. Zdvojnásobí se i skladové kapacity společnosti Tech Data pro region střední Evropy, které mají pokrýt potřebu i pro plánovanou expanzi do východní Evropy.

Společnost Tech Data do stavby tohoto nového logistického centra investovala přibližně 1 miliardu Kč a vybavila ho nejmodernější technikou. Bez nadsázky tak lze sklad v Boru označit jako High-Tech-Sklad, který bude vynikat nejen rozlohou skladové plochy, ale i vysokou obslužností – zlepšeným tokem zboží. Nezanedbatelnou výhodou je také ideální geografická poloha uprostřed střední Evropy. Lokalizace je velmi výhodná, leží necelých 25 km od hranic a přímo u dálnice. Sklad umožní další prodloužení limitního času pro objednání (tzv. cut-off-time). Pokud do tohoto limitního času zákazník objedná zboží, je mu doručeno hned následující den.

Logistické centrum v Boru u Tachova v první, rozběhové fázi zaměstná 50 lidí a v závislosti na vzrůstajících objemech prodeje je pak počítáno s postupným rozšířením až na 200 pracovníků. Se zahájením provozu se počítá v létě tohoto roku.

Tiskové zprávy

Diskuse