NETGEAR na výstavě CeBIT 2006 v Hannoveru

21. 3. 2006 11:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Předvádí pokrok v oblasti bezdrátových sítí a sítí realizovaných pomocí elektrických rozvodů, sítí digitální zábavy, internetové telefonie a síťových řešení podnikové třídy, včetně připravovaného Skype WiFi telefonu a řady bezdrátových síťových řešení připravených podle návrhu specifikace 802.11n.

NETGEAR, Inc., světový poskytovatel technologicky vyspělých značkových síťových produktů, vystavuje svá nejnovější síťová řešení pro domácnosti a malé a středně velké firmy na letošním veletrhu CeBIT 2006. Společnost NETGEAR bude předvádět řešení pro plně digitální domácnosti a malé kanceláře, včetně bezdrátových sítí, sítí realizovaných pomocí elektrických rozvodů, systémů ukládání dat, sítí pro zábavní systémy, internetové telefonie a síťových zařízení podnikové třídy. Společnost bude rovněž předběžně prezentovat produkty, které budou uvedeny na trh během roku 2006, například svůj SkypeWiFi telefon a řadu bezdrátových síťových řešení kompatibilních s návrhem specifikace 802.11n. Produkty společnosti NETGEAR jsou k vidění v hale 13 na stánku C58 v Hannoverské výstavní hale v Hannoveru v Německu až do 15. března.

„Společnost NETGEAR věnuje maximální úsilí poskytování vysoce kvalitních, vysoce výkonných

a přitom cenově dostupných řešení síťové a internetové konektivity svým globálním zákazníkům,“ uvedl Patrick Lo, předseda a generální ředitel společnosti NETGEAR. „Díky svému tématu ‚Digitální řešení pro práci a život‘ je pro nás CeBIT dokonalou příležitostí spojit se s našimi zákazníky z řad spotřebitelů

a malých kanceláří. Představujeme jim naši širokou řadu síťových možností pro každý typ sítě, od digitálních mediálních adaptérů pro obývací pokoje přes mobilní telefony na bázi WiFi pro ty, kteří cestují a záleží jim na nákladech, až po stohovatelné inteligentní přepínače pro rostoucí malé a středně velké firmy a společnosti ze střední oblasti trhu.“

Domácí digitální sítě

Společnost NETGEAR na veletrhu poprvé představí nový design a standardizovanou konstrukci pro svou řadu bezdrátových síťových produktů, které vyhovují návrhu specifikace 802.11n. Produkty značky NETGEAR, vycházející z návrhu specifikace 802.11n, jejichž uvedení je plánováno na první polovinu roku 2006, budou konstruovány speciálně s ohledem na optimalizaci, která zajišťuje maximální stabilitu, rychlost, dosah a bezpečnost, přičemž rychlost přenosu dat bude s využitím technologie prostorového multiplexingu MIMO rozšířena až na 600 Mb/s. Nové produkty, založené na návrhu specifikace 802.11n, budou podávat vyšší výkon než produkty vyrobené podle aktuálního standardu 802.11g. Budou podporovat bezdrátové řešení řady aplikací, vyžadujících vysokou kvalitu a vynikající datovou propustnost – například streamované video ve vysokém rozlišení a síťové ukládání dat. Mimoto zajistí stabilnější spojení při vyšším dosahu a s vyšším stupněm bezpečnosti, včetně podpory normy AES (Advanced Encryption Standard). Aktivní spoluprací s předními dodavateli čipových sad pro bezdrátové sítě a působením na pozici člena sdružení IEEE a WiFi Alliance společnost NETGEAR propaguje potřebu vzájemné kompatibility zařízení od různých výrobců při nových vyšších rychlostech a spolehlivé zpětné kompatibility se stávajícími bezdrátovými produkty, která je v této oblasti patrná.

Společnost NETGEAR rovněž předvede bezdrátové síťové propojení celé domácnosti, při kterém využije své bezdrátové síťové produkty nové generace, obsažené v řadě RangeMax 240. RangeMax 240 rozšiřuje nejprodávanější řadu bezdrátových produktů této společnosti, označenou MIMO-G RangeMax, a představuje první řešení bezdrátové sítě, schopné přenášet data rychlostí až 100 Mb/s, srovnatelnou s rychlostí, která je dostupná v pevných sítích typu 10/100 Fast Ethernet. Řada RangeMax 240 eliminuje mrtvé body v domácích a kancelářských prostředích a poskytuje bezdrátové spojení, které je dostatečné rychlé na to, aby zajistilo podporu aplikací náročných na kapacitu spojení, jako jsou streamované video

a audio ve vysoké kvalitě, on-line hry, zálohování souborů z přenosného počítače v systému NETGEAR Storage Central pomocí sítě WiFi a internetová telefonie. Řada RangeMax 240 dále zahrnuje zabezpečení NETGEAR „Touchless“ WiFi Security a populární nástroje NETGEAR Smart Wizard Installation Assistant a Assisted Firmware Update, které dovolují snadnou instalaci, nastavení zabezpečení a správu.

Jako další část plně digitální domácnosti předvádí společnost NETGEAR rovněž své oblíbené zařízení

k síťovému ukládání dat, systém Storage Central (SC101). Tento systém je natolik univerzální, že vyhoví jakýmkoliv potřebám uživatele z prostředí domácnosti či malé kanceláře v oblasti ukládání dat. Uživatelům nabízí dostupné, zrcadlené, rozšiřitelné a snadno sdílené řešení síťového ukládání dat, které zajišťuje ochranu a sdílení velkých objemů cenných dat a obsahu (např. hudby, fotografií, videa

a kancelářských dokumentů) v klasické či bezdrátové síti. Spotřebitelé si mohou u své první jednotky Storage Central vybrat dva IDE disky libovolné velikosti a zároveň mají možnost získat neomezenou kapacitu spojením více jednotek. Nákup systému Storage Central zahrnuje rovněž software SmartSync Pro, určený k zálohování a obnově dat, který získal různá ocenění a jehož použití je velmi jednoduché. Tento software uživatelům zajistí spolehlivé řešení pro zálohování a synchronizaci souborů.

Na stánku na veletrhu CeBIT budou k vidění rovněž další značkové produkty společnosti NETGEAR, určené k použití v digitálním obývacím pokoji i připravovaná zábavní zařízení této značky, která umožňují propojení a streamování multimediálního obsahu pomocí bezdrátových sítí a sítí na bázi elektrických rozvodů. Společnost NETGEAR předvede, jak mohou lidé streamovat digitální filmy ze svých osobních počítačů nebo Internetu do televizoru, prohlížet si pomocí televizoru digitální fotografie, přehrávat soubory MP3 na domácní stereofonní aparatuře, hrát hry po Internetu a vychutnávat si neomezené, celosvětové internetové rádio – to vše při sdílení domácí sítě více uživateli.

Společnost dále předvede své stylové vysokorychlostní produkty nové generace z oblasti sítí realizovaných pomocí elektrických rozvodů, umožňující budování plynule prostupných sítí pro účely zábavy. Patří sem i nová 200Mb/s technologie Powerline HD od společnosti Design of Systems on Silicon (DS2). První dodávky této technologie jsou plánovány na léto. Technologie přitom spotřebitelům dovolí realizovat vysoce kvalitní a vysoce výkonné připojení k domácí síti a širokopásmovému Internetu ve kterékoliv části domácnosti, aniž by bylo nutné mezi místnostmi natahovat kabely. Díky přeměně kterékoliv elektrické zásuvky na vysokorychlostní síťové připojení, s přenosovou rychlostí až 200 Mb/s

a podporou garance kvality služeb (QoS) v oblasti videa, umožňuje tato technologie spotřebitelům hladké streamování více videozáznamů ve vysokém rozlišení v rámci celého domova.

Internetová telefonie

Společnost NETGEAR dále vystaví bezdrátové směrovače, podporující širokopásmovou telefonní službu Voice over IP (VoIP), a předvede připravované produkty pro internetovou telefonii, včetně napjatě očekávaného telefonu NETGEAR Skype WiFi Phone. Tento telefon byl již dříve představen na letošní přehlídce Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas. Jedná se o první bezdrátový mobilní telefon pro službu Skype, který pro uživatele této služby učiní z mobilní internetové telefonie realitu. Na rozdíl od jiných zařízení, která je nutno připojit k osobnímu počítači, bude telefon NETGEAR Skype WiFi Phone fungovat vždy, když bude spotřebitel připojen k bezdrátovému přístupovému bodu, jenž nevyžaduje autentizaci pomocí prohlížeče. S tímto telefonem mohou uživatelé zdarma volat uživatelům služby Skype na celém světě a za malý poplatek s předplacenou službou SkypeOut a SkypeIn i ostatním uživatelům, kteří službu Skype nevyužívají. Spotřebitelé získají pomocí tohoto zařízení také přístup k hlasové schránce služby Skype.

Síťová řešení podnikové třídy

Společnost NETGEAR dodává vše, co může rostoucí firma pro svou síťovou infrastrukturu potřebovat – výkon, univerzálnost, možnosti správy a dostupnost. Na veletrhu CeBIT společnost předvede kompletní nabídku svých síťových řešení pro malé a střední firmy – řadu obchodních produktů ProSafe™ pro centrálu firmy, pobočky i vzdálené kanceláře. Abychom byli konkrétnější, k vidění bude například firewall ProSafe 802.11g Wireless VPN Firewall 8 (FVG318). Řešení FVG318 typu pět v jednom pro bezdrátové i klasické VPN sítě nabízí klasickou i bezdrátovou konektivitu a ochranu podnikové třídy pro uživatele z malých kanceláří a vzdálených pracovišť nebo poboček. Kombinuje pět funkcí v rámci jednoho kompaktního celku – firewall s podporou technologie Stateful Packet Inspection (SPI), bezdrátový přístupový bod podle specifikace 802.11g, zařízení IPSec Virtual Private Network (VPN), směrovač s překladem síťových adres (NAT) a osmiportový přepínač typu Fast Ethernet. Tento výkonný a na standardech založený systém umožňuje kabelové síťové připojení rychlostí 10 Mb/s či 100 Mb/s

a zároveň bezdrátové připojení pro zařízení standardu 802.11b/g rychlostí až 108 Mb/s. Toto komplexní

a zároveň cenově dostupné řešení nabízí podnikům vysoce výkonné funkce v rámci prostorově nenáročného, snadno použitelného provedení.

Jako rozšíření své špičkové řady cenově dostupných inteligentních přepínačů ProSafe s bohatými funkcemi předvádí společnost NETGEAR rovněž první stohovatelné inteligentní přepínače – ProSafe 24 Port 10/100 Stackable Smart Switch + 4 Gigabit Ports (FS728TS), ProSafe 48 Port 10/100 Stackable Smart Switch + 4 Gigabit Ports (FS752TS) a ProSafe 48 Port 10/100 Stackable Smart Switch + 4 Gigabit Ports s funkcí Power over Ethernet (FS752TPS).

Kromě klíčových funkcí správy, které nabízejí dobře známé inteligentní přepínače NETGEAR ProSafe, například sdružování portů (trunking), VLAN a priorizace vrstvy 2, jsou u nových stohovatelných inteligentních přepínačů k dispozici další výkonné funkce, jako je například bezpečnost na bázi portů 802.1x, plná podpora SNMP a priorizace vrstvy 3, které zajistí podporu rozrůstajících se malých a středně velkých firem a společností ze střední oblasti trhu. Přepínače NETGEAR ProSafe Stackable Smart Switches přinášejí flexibilitu a škálovatelnost díky 4Gb/s, dvoukruhové, odolné, stohovatelné architektuře, která dovoluje vzájemně kombinovat přepínače této řady až do počtu 192 portů s rychlostmi 10/100 Mb/s, spravovaných prostřednictvím jediného uživatelského rozhraní. Pro spotřebitele, kteří by jinak byli nuceni zakoupit stohovatelné přepínače vrstvy 2 s podporou plné správy, představují inteligentní přepínače tu pravou kombinaci výkonu, funkcí a hodnoty.