Vodafone - technologie Siemens pro

30. 3. 2006 11:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Vodafone využívá technologii Siemens pro mobilní širokopásmové služby

Společnost Vodafone nyní nabízí svým zákazníkům v Německu mobilní širokopásmové služby o rychlostech srovnatelných s DSL. Dodavatelem klíčové technologie je společnost Siemens: High Speed Data Packet Access (HSDPA) zrychluje stahování dat z Internetu do mobilních zařízení v sítích založených na standardu W-CDMA. Společnost Vodafone nedávno ohlásila zahájení provozu mobilních širokopásmových služeb s názvem “UMTS Broadband” ve městech D\xFCsseldorf, Frankfurt, Hanover a Mnichov. Zákazníci společnosti Vodafone v těchto městech mohou dnes přistupovat k Internetu či firemnímu intranetu a stahovat data do svých notebooků nebo mobilních telefonů rychlostmi srovnatelnými s DSL, tedy podstatně rychleji než dříve. Technologie HSDPA v současnosti umožňuje přenos dat o rychlostech až 1,8 Mbit za vteřinu.

„Náš pracovní život se v současné době stává čím dál mobilnějším a vyžaduje jednoduchá, flexibilní a zabezpečená připojení k síti. Díky HSDPA od společnosti Siemens můžeme našim zákazníkům nabídnout vysokorychlostní a maximálně výkonné využití technologie W-CDMA, a tím pádem jim umožnit kvalitnější a efektivnější práci přes mobilní zařízení," uvedl Hartmut Kremling, technický ředitel společnosti Vodafone v Německu.

Přenosová rychlost nové technologie bude postupně navyšována, přičemž v počáteční fázi může dosahovat až 1,8 Mbit za vteřinu. Plánuje se rovněž rychlé zprovoznění HSDPA ve všech 1800 městech a obcích Německa pokrytých sítí W-CDMA.

„Velice nás těší důvěra společnosti Vodafone v naše technologie a zkušenosti se spouštěním mobilních širokopásmových služeb v Německu. Surfování i práce přes mobilní telefon se tak stávají stejně praktické a rychlé jako přes pevnou síť,“ dodal Christoph Caselitz, prezident oblasti mobilních sítí společnosti Siemens.

Společnost Siemens dodává svá inovativní bezdrátová řešení asi 240 zákazníkům ve více než 100 zemích světa. Nabídka HSDPA technologií pomáhá společnosti upevňovat vedoucí pozici v oblasti mobilních širokopásmových řešení. Společně s firmou NEC drží Siemens globální prvenství na trhu 3G infrastruktury. Podle nezávislých průzkumů trhu zaujímá Siemens/NEC první místo v segmentu 3G/W-CDMA co do počtu základnových stanic (tzv. Node B) v komerčním provozu (zdroj: Multimedia Research Institute, Tokio, duben 2005).

Tiskové zprávy

Diskuse